De Boudoircursus: Pascale’s School of Boudoir

de boudoircursus - Pascale Dekker

Pascale Dekker

De Boudoir Cursus is een 1 op 1 cursus boudoirfotografie waarbij ik je al mijn kennis die ik de afgelopen 7 jaar heb opgedaan doorgeef. De cursus is opgesplitst in 3 fasen. Het totaal aantal lesuren zullen er naar schatting 9 zijn. Er zijn geen andere deelnemers. Ik ben erop gericht jou klaar te stomen om zelfstandig boudoirfotograaf te worden. Ik leer je alles wat je moet weten over posing, het aansturen van je model, hoe krijg je de mooiste gezichtsuitdrukkingen, styling tijdens je boudoirshoot, lingeriekeuze, camera-instellingen, creëer de juiste setting om light & sultry boudoirfoto’s te maken en creëer de juiste setting om dark & moody boudoirfoto’s te maken. Je gaat zelfstandig een boudoirshoot doen met je eigen model en als kers op de taart zal ik jouw boudoirfoto’s maken zodat je ervaart hoe het is om niet achter de camera te staan maar voor de camera te poseren!

 

 • 1 op 1
 • Professionele begeleiding
 • Model aanwezig
 • Inclusief lunch, koffie en thee
 • Gratis parkeren en goed bereikbaar met OV
 • Praktische Hands-on Ervaring
 • Portfolio Boost
 • Zelfstandig een boudoirshoot uitvoeren
 • Zelf een boudoirshoot ervaren door boudoirfotograaf Pascale Dekker

Wil je een ééndaagse workshop met een intiem groepje (max. 4 deelnemers) gelijkgestemden?  Kies dan voor de workshop boudoirfotografie.

WAT LEER JE TIJDENS DE boudoircursus?

De juiste poses voor ieder model

LotusZen

Het aansturen van je model en ervoor zorgen dat ze op haar gemak is

download

Styling en lingeriekeuze

De beste camera-instellingen

Hoe gebruik je natuurlijk licht

Zelfstandig shooten met een prachtige vrouw

HOE ZIET de boudoircursus eruit?

dag 1 fase 1

Het is bijna 10.00 uur. Je komt binnen in mijn thuisstudio in Krimpen aan de Lek. De koffie en thee staat voor je klaar. Het model is er ook al. Ik hecht enorm veel waarde aan het creëren van een veilige en ondersteunende leeromgeving. Je hebt pen en papier bij de hand om aantekeningen te maken. Die aantekeningen komen goed van pas bij dag 2, wanneer je zelfstandig een boudoirshoot zal uitvoeren. Dag 1 is voornamelijk een theoriedag. Je neemt alles goed in je op. Je stelt vragen als iets niet helemaal duidelijk is. Tijdens de lunch kun je even op adem komen van alle informatie die je over je heen hebt gekregen.

 

Met een volle buik en vol enthousiasme gaan we na de lunch weer verder. De theorie breng ik in beeld aan de hand van het aanwezige model. We gaan dieper in op posing en het aansturen van je model. Wat ik belangrijk vind is dat je iedere vrouw ongeacht confectiemaat, lichaamsvorm of leeftijd kunt vastleggen. Ik leer je wat flowposing is en hoe je het zelf kunt toepassen. Je leert ervoor te zorgen dat je model zich comfortabel voelt. Want een model dat zich op haar gemak voelt zal dit uitstralen. We gaan aan de slag met het krijgen van de juiste gezichtsuitdrukkingen. Hoe creëer je door middel van styling een elegante sensuele setting? Welke lingerie past het best bij welk lichaam? Hoe maak je light & sultry boudoirfoto’s met natuurlijk licht en hoe maak je dark & moody boudoirfoto’s met natuurlijk licht? Wat zijn je camera-instellingen?

Dag 2 fase 2

In fase 2 zal je zelfstandig een boudoirshoot leiden met een zelf meegebracht model. We gaan alles wat je in fase 1 geleerd hebt in de praktijk brengen. Ik ben erbij om je te begeleiden en assisteren. Je treft zelf (onder toeziend oog van mij) alle voorbereidingen met betrekking tot locatie, styling, eventueel moodboard en kiest een model uit die jij graag wil toevoegen aan je portfolio. Dat mag een vriendin zijn of een zus maar je mag ook een oproep plaatsen in de daarvoor bestemde groepen op Facebook op zoek naar een model met bijvoorbeeld meer ervaring. Maar net wat je wilt!

dag 3 fase 3

Fase 3 is misschien wel het spannendst. Je gaat nu zelf ervaren hoe het is om een boudoirshoot te doen, als model! Je hebt de keus om gebruik te maken van één van de visagistes uit mijn team of je bent zelf een kei in het verzorgen van je make-up en haar. Vervolgens ga ik je vastleggen zodat je prachtige foto’s van jezelf hebt. Minstens zo belangrijk is dat je nu voelt wat je toekomstige klanten voelen. Je kunt je nog beter inleven in hun onzekerheden en zenuwen en omdat je hebt gevoeld hoe de poses voelen kun je ze nog beter uitleggen en voordoen aan je klanten

Nu ben je boudoirfotograaf

Met alle opgedane kennis kun je zelfstandig een boudoirshoot uitvoeren zonder dat je het gevoel hebt vast te lopen. Blank spots zijn verleden tijd. Je weet feilloos welke poses perfect zijn voor je klant. Je kunt haar goed adviseren wat te dragen tijdens de shoot. Je klant voelt zich comfortabel in jouw aanwezigheid en durft zich vrij te bewegen zodat je mooiste foto’s kunt maken.

 

Op speciaal verzoek kun je de boudoircursus uitbreiden met extra modules:

 • Nabewerking en retouching
 • Marketing

Wanneer kan ik meedoen met de boudoircursus?

Je kunt meedoen als je in het bezit bent van een spiegelreflexcamera of een systeemcamera en je weet hoe je het diafragma, de sluitertijd en de ISO moet instellen. Je bezit over enige basiskennis van je camera. De boudoircursus is een goed vervolg op de workshop boudoirfotografie. 

IK HEB DE boudoircursus GEVOLGD, EN NU?

Na deze boudoircursus kun je zelfstandig een boudoirshoot uitvoeren. Nu ga je vlieguren maken om je werk te perfectioneren. Je gaat je eigen stijl ontwikkelen en een bloeiend bedrijf opstarten.We plannen een terugkomdag in om te bespreken hoe het werken als boudoirfotograaf nu gaat. 

 

Wil je een ééndaagse workshop met een intiem groepje (max. 4 deelnemers) gelijkgestemden?  Kies dan voor de workshop boudoirfotografie.

                                                                     De eerste drie deelnemers kunnen de boudoircursus boeken voor slechts €1700,-. Daarna gaat de investering van de boudoircursus omhoog naar €2600,-.

behind the scenes

We zijn de hele dag geconcentreerd bezig. De meeste deelnemers willen professioneel aan de slag gaan met boudoirfotografie. Maar ik vind het ook erg belangrijk om lol te hebben en daar hebben we tussendoor voldoende ruimte voor.

 

Sommige deelnemers willen zelf ervaren hoe de poses aanvoelen. Ja, ook de mannen! Dat zorgt vaak weer voor hilarische momenten!

 

Onderaan deze pagina vind je de link om je op te geven voor de masterclass, zo ben je verzekerd van een plekje!

You don’t take a photograph, you make it.


– Ansel Adams

Wil je een Workhsop volgen?

Kakebeen 16, 2931 RE

       Krimpen aan de Lek

  info@pdfotografie.nl

  06 552 264 17