Workshop Boudoirfotografie: Pascale’s School of Boudoir

workshop Boudoirfotografie - Pascale Dekker

Pascale Dekker

Tijdens de workshop boudoirfotografie leer ik je de fijne kneepjes van het vak. Nog veel te vaak zie ik boudoirfoto’s voorbij komen op internet met de zogenaamde ‘beginnersfouten’. Na het volgen van deze workshop zal jij die fouten niet (meer) maken.


In kleine groepjes van maximaal 4 deelnemers leer je de juiste poses, hoe je je model goed kunt aansturen, maar ook wat boudoirfotografie precies is en wat juist niet.


Er wordt heel snel het labeltje boudoirfoto aan een foto geplakt , maar een foto van een dame in lingerie is niet altijd boudoirfotografie. We behandelen de lingeriekeuze; wat is goed voor welk lichaam. Ik vertel je mijn camera instellingen, met welke lenzen ik werk en waarom ik hiervoor kies. Je leert hoe je met natuurlijk licht kunt werken.

 

De nadruk ligt op de praktijk. Je gaat zelf aan de slag om alle opgedane kennis te oefenen op het prachtige model die er iedere workshop bij aanwezig is. Je gaat naar huis met voldoende materiaal om je portfolio mee te vullen.

 

  • Kleine groepjes (max. 4 deelnemers)
  • Professionele begeleiding
  • Model aanwezig
  • Inclusief lunch, koffie en thee
  • Gratis parkeren en goed bereikbaar met OV
  • Praktische Hands-on Ervaring
  • Portfolio Boost

Wil je dieper ingaan op de materie en alle tijd en aandacht voor jezelf? Kies dan voor de driedaagse 1 op 1 boudoircursus.

WAT LEER JE TIJDENS DE workshop?

De juiste poses voor ieder model

LotusZen

Het aansturen van je model en ervoor zorgen dat ze op haar gemak is

download

Styling en lingeriekeuze

De beste camera-instellingen

Hoe gebruik je natuurlijk licht

Zelf shooten met een prachtige vrouw

HOE ZIET EEN workshop DAG ERUIT?

Welkom in de studio!

Het is bijna 10.00 uur. Je komt binnen in mijn thuisstudio in Krimpen aan de Lek. De koffie en thee staat voor je klaar. Langzaam druppelt iedereen binnen. Het model is er ook al. Zij kleedt haarzelf om in haar mooiste lingerie en verzorgt haar make-up en haar. Je maakt kennis met de andere deelnemers. Allemaal mensen die dezelfde passie delen als jij. De sfeer is gezellig en gemoedelijk. Het is een fijne, kleine groep van maximaal 4 deelnemers. Je gaat nog snel even naar het toilet voordat we van start gaan. Je hebt pen en papier bij de hand om aantekeningen te maken. Die aantekeningen komen goed van pas als je straks zelf gaat oefenen met je eigen boudoirshoots. Het eerste gedeelte is een theoriegedeelte. Je neemt alles goed in je op. Je stelt vragen als iets niet helemaal duidelijk is.

de camera's mogen tevoorschijn komen

Nu gaan we beginnen met het gedeelte waarop je gewacht hebt, het praktijkgedeelte. Je gaat zelf boudoirfoto’s maken van een prachtige vrouw! Je pakt je camera en zorgt ervoor dat je instellingen goed zijn. Je kijkt hoe het licht in de studio is. Is het een bewolkte dag of een zonnige dag? Allemaal factoren die meespelen met hoe je je camera instelt. Lukt het niet helemaal? Dan kun je altijd bij mij terecht. We beginnen met posing. Alles wordt je uitgelegd aan de hand van het model. Je ziet hoe het moet, maar net zo belangrijk ook hoe het NIET moet. Na de uitleg ga je zelf fotograferen. Je durft het, je gaat als eerste! Eerst nog wat onwennig maar al gauw heb je de smaak te pakken. Nadat iedereen aan de beurt is geweest, laat je je foto’s aan de andere deelnemers zien. Leuk om te zien dat iedereen zijn eigen stijl heeft. Ook hier kun je weer van leren.

even bijtanken...

Je maag begint te rommelen, tijd voor de lunch. De broodjes en de drankjes staan klaar, je kunt meteen aanvallen. We eten gezellig met elkaar. Ondertussen is er volop tijd om ervaringen met elkaar te delen, om vragen te stellen, om te vertellen waar je tegenaan liep tijdens het shooten of om te delen wat juist zo goed ging. 

 

nog meer poses

Na de pauze gaan weer verder met shooten. Hee, het model had daarnet toch een heel ander lingeriesetje aan? Ze heeft zich snel omgekleed en haar make-up bijgewerkt zodat jij meer diversiteit in je foto’s hebt. We waren begonnen met posing op het bed en nu gaan we naar het andere gedeelte van de studio waar je weer heel andere poses krijgt uitgelegd. Je wordt steeds enthousiaster en je bent zo blij met je foto’s! Je post af en toe een behind-the-scenes in je Stories op Instagram. Je vindt het prettig dat de groep zo klein is en dat er voldoende tijd en aandacht voor je is. Je ontdekt een perfecte ‘angle’ om vanuit te shooten en de anderen volgen jouw voorbeeld op. Je kijkt op je horloge en schrikt van de tijd. Wat? Is het al bijna 15.00 uur? De tijd is voorbij gevlogen. 

 

hoofd vol inspiratie

We lopen de dag na; heb je nog vragen? Heb je voldoende opgestoken deze dag? Word je gelukkig van je foto’s? Natuurlijk word je gelukkig van je foto’s! Ik vraag je je mooiste foto op te zoeken en hiervan een foto te maken op de achterkant van je camera. Deel hem op social media en laat vol trots zien waar je mee bezig bent. Tevreden en met een vol SD kaartje, met een schrift vol aantekeningen en met een hoofd vol inspiratie ga je terug naar huis.

 

Wanneer kan ik meedoen met de workshop?

Je kunt meedoen als je in het bezit bent van een spiegelreflexcamera of een systeemcamera en je weet hoe je het diafragma, de sluitertijd en de ISO moet instellen. Je bezit over enige basiskennis van je camera. Alle deelnemers zitten ongeveer op hetzelfde niveau.

IK HEB DE workshop GEVOLGD, EN NU?

Na deze workshop kun je zelfstandig een boudoirshoot uitvoeren. Nu ga je alles wat je geleerd hebt zelf uitproberen. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen, vlieguren maken om je werk te perfectioneren. Je gaat je eigen stijl ontwikkelen, maar de ‘beginnersfouten’ hoef je in elk geval niet te maken.

Wil je dieper op de materie ingaan dan is er de Boudoir Cursus

Wat zeggen de deelnemers?

Cindy
 

De masterclass boudoirfotografie is zeker en vast een aanrader. Je krijgt voor een aanvaardbare kostprijs enerzijds een ervaren fotografe als lesgeefster, die met veel geduld en vakkennis op korte tijd zoveel mogelijk kneepjes van het vak bijbrengt. Anderzijds is het praktische luik met het model en de mogelijkheid tot individueel shooten zeer leerrijk.

ARIE JAN
 

De workshop boudoir fotografie is zeker aan te bevelen. Voor fotografen die mensen willen fotograferen als kunst, werken met licht en het leren van de interactie met een model. Leren hoe stel je het model , maar vooral je zelf ontspannen op. Een aanrader.

Resultaat van de deelnemers

Masterclass (4)

behind the scenes

We zijn de hele dag geconcentreerd bezig. De meeste deelnemers willen professioneel aan de slag gaan met boudoirfotografie. Maar ik vind het ook erg belangrijk om lol te hebben en daar hebben we tussendoor voldoende ruimte voor.

 

Sommige deelnemers willen zelf ervaren hoe de poses aanvoelen. Ja, ook de mannen! Dat zorgt vaak weer voor hilarische momenten!

 

Onderaan deze pagina vind je de link om je op te geven voor de masterclass, zo ben je verzekerd van een plekje!

Wat zeggen de deelnemers?

 

DONJA
 

De Masterclass was precies wat ik er van gehoopt had. Een gezellige leerzame middag. Met lieve en mooie modellen, goede gesprekken, veel informatie, voorbeelden en ruimte om te leren. Echte aanrader.

 

MARLEEN KRIJTENBERG

Wat weet Pascale haar enthousiasme, ervaring en kennis goed over te brengen! Mooie verdeling tussen theorie en praktijk, ervaren, lieve, gezellige en mooie modellen. Echt een aanrader!

LOES

Mooie en leuke studio van Pascale! Fantastische modellen! Ben je een ervaren fotograaf en wil je een keer een bijzondere boudoir setting fotograferen dan is deze masterclass een aanrader!

HANS ROBBERS
 

Deze workshop/masterclass stond al jaren op mijn wensenlijst, maar ik had er nog niet eerder de moed voor gevonden. Nadat mijn ontwikkeling als amateurfotograaf al enige tijd op een laag pitje stond heb ik toch de knoop doorgehakt en daar heb ik geen seconde spijt van gehad. De docente heeft haar enthousiasme en passie heel goed op me kunnen overbrengen en er daardoor mede voor gezorgd dat mijn eigen passie voor fotografie weer stevig is gaan branden. Ook door de prettige groep medecursisten met een gedeelde interesse vloog de dag werkelijk voorbij. Ik kijk er met een dankbaar gevoel op terug en ben trots op de foto’s die ik tijdens de dag heb mogen maken. Sterker nog, ik voel me oprecht op een positieve manier ontroerd.

MICHELLE VAN DEURSEN

Aanrader! Echt enthousiaste fotograaf die weet waar ze het over heeft en dit graag over brengt. De praktijk wordt duidelijk begeleid en er is voor iedereen tijd om te oefenen en vragen te stellen. Zou hem zo nog een keer doen 🙂

.
You don’t take a photograph, you make it.


– Ansel Adams

Kakebeen 16, 2931 RE

       Krimpen aan de Lek

  info@pdfotografie.nl

  06 552 264 17