Blog

PDFt-Bday Pas53-9
6 februari 2024

CHAPTER 5.3

Vandaag, 6 februari, mag ik 53 kaarsjes uitblazen. Ik moet zeggen, met 50 worden had ik meer moeite. Maar zoals cliches vaak kloppen; je bent zo oud als je je voelt! Ik probeer jong van geest te blijven door dingen te doen die ik leuk vond toen ik jonger was. Met de wijsheid die ik heb opgedaan in het leven dat ik tot nu toe geleefd heb.
10 november 2023
Dit is de eerste Before & After en Nathalie bijt het spits af. Nathalie is een gescheiden vrouw van 45 jaar en moeder van een zoon en een dochter. Naast haar werk als administratief medewerker bij een bouwbedrijf is ze heel sportief, ze rijdt paard en doet aan boksen en fitness. Ze is een echte Rotterdamse, een powervrouw met de “niet lullen maar poetsen” mentaliteit.
3 november 2023
De laatste twee á drie jaar, sinds de enorme groei aan boudoirfotografen aan de gang is, draait het bij een boudoirshoot meer dan ooit voornamelijk om ‘empowerment’ ‘selflove’, het krijgen van zelfvertrouwen, het genezen van je trauma. Ik ben helemaal voor het empoweren van vrouwen, maar ik vind dat met al die beloftes voorzichtiger moet worden omgegaan.
11 oktober 2023
Wat een leuke GLAMOIR shoot met Sabrina. Sabrina is zelf ook fotograaf, dat maakte het extra leuk. Soms is het fijn om met een collega te kunnen sparren over de verschillende aspecten van ons vak. Fotograaf zijn kan best een eenzaam vak zijn. Nu heb ik daar totaal geen moeite mee, maar brainstormen met een vakgenoot is op zijn tijd niet verkeerd. Sabrina kwam uiteraard niet alleen om te kletsen, ze kwam voor GLAMOIR.
6 oktober 2023
Hoe kan ik je het best helpen? Dat is de vraag waar ik de afgelopen tijd het antwoord op heb geprobeerd te vinden. En ik denk dat het me gelukt is. Vanaf nu is mijn assortiment uitgebreid en kun je bij mij naast alle boudoirshoots terecht voor je GLAMOIR shoot en voor PROJECT EROTICA. Eerst ga ik je alles vertellen over GLAMOIR.
13 oktober 2022
Je denkt er al een tijdje aan. Dat kan soms zelfs wel jaren zijn. Het blijft je achtervolgen en het gaat maar niet uit je hoofd. Je hebt een moodboard gemaakt op Pinterest of een mapje in je eigen gallerij op je telefoon met foto’s die je mooi vindt.
24 augustus 2022
Ik had het er laatst over in de studio. Iemand zei tegen mij, iemand die vaker allerlei verschillende fotoshoots doet (waaronder ook boudoir) gewoon omdat ze het heel erg leuk vindt om te doen. Zij zei, het lijkt wel alsof je tegenwoordig een boudoirshoot alleen nog maar mag doen om meer zelfvertrouwen te krijgen of omdat het zo empowering is. Mag het ook nog gewoon leuk zijn om te doen? Zij verwoordde precies wat ik al een tijd voel.
12 juli 2022
Je hebt vast wel gemerkt dat het dagelijks leven in rap tempo duurder en duurder wordt. Het is iedere keer weer schrikken als je bij de kassa staat. Niet iets om vrolijk van te worden. Ik heb besloten om er niet aan mee te doen en om juist het tegenovergestelde te doen! Mijn boudoirsessie’s worden niet duurder maar goedkoper. Ik hoor je denken, hoe dan!!
2 mei 2022
Soms ben ik op zoek naar net dat beetje extra. Ik wil meer intensiteit en emotie in mijn foto’s. Ik ben me erin gaan verdiepen en heb een methode gevonden om dat te vangen. De eerste shoot met deze vernieuwde werkwijze heb ik inmiddels gedaan en het was a-ma-zing!
5 februari 2022
Ik heb daar mijn geheel eigen kijk op. Waarschijnlijk zal niet iedereen het met me eens zijn, maar dat hoeft ook niet. Het is mijn persoonlijke kijk op wat boudoirfotografie werkelijk omvat en wat ik ook uitdraag.
13 januari 2022
Ik krijg de meest mooie, openhartige, ontroerende reacties van mijn babes op hun boudoirshoot en hun foto’s. Voor mij waardering voor mijn werk, maar voor jou, vrouw die nog twijfelt, vrouw die nog over die drempel geholpen moet worden misschien net dat laatste zetje om ook betoverd te worden.
11 december 2021
Wat gaat de tijd toch snel! Het is al weer december en nog maar 14 dagen tot Kerst. December is volgens velen de gezelligste maand van het jaar. De maand van het cocoonen, lekker warm binnen zitten met z’n tweetjes, je gezin, vrienden en familie of heerlijk in je uppie, cadeautjes, feestoutfits en kerstpyama’s, TOP2000 lijstjes en goede voornemens.
4 november 2021
Je kunt redelijk goed een beeld van mij vormen en ik hoop dat je een beetje weet wie ik ben, maar waarom moet je nu juist bij mij je boudoirsessie boeken?
10 oktober 2021
De meeste vragen omtrent boudoirfotografie en boudoirshoots zijn ondertussen wel beantwoord, maar er zijn vragen die mensen bijna niet durven te stellen. Hier een greep uit die vragen.
28 april 2021
Terwijl ik dit aan het schrijven ben, twijfel ik nog steeds ontzettend of ik het wel moet doen. Wel opschrijven, niet opschrijven en vervolgens dringt de vraag zich op wel delen of niet delen. Het is zo persoonlijk en zo privé.
9 september 2020
10 Handige tips voordat je een boudoirshoot boekt.
14 juli 2020
Ik probeer nu al een aantal jaar vrouwen te heropvoeden door ze te wijzen op de positieve effecten van een boudoirsessie. Dat is ook één van de redenen geweest om de sexy selfie challenge te starten; zodat je zelf kunt zien en ervaren hoe leuk het is om een sexy selfie te maken en wat een goed gevoel het je kan geven. Zelf doen is natuurlijk niet te vergelijken met de ervaring die je hebt bij een professionele boudoirfotograaf, maar het is een goede start.
9 juni 2020
Twee maanden lang konden members van mijn Facebook private groep The Red Room, hun sexy selfie’s in een speciaal daarvoor bestemd album posten. Een hoop dames die nog geen member waren, meldden zich spontaan aan om ook mee te kunnen dingen naar die mooie prijs.
9 april 2020
Wat heb ik bedacht? Omdat we zeker tot 28 april en waarschijnlijk langer in de huidige situatie, aan huis gekluisterd zullen zitten heb ik bedacht dat je een sexy selfie gaat maken.
9 maart 2020
Er zijn wel 100.000 redenen om het niet te doen, maar als je het toch besluit te doen heb je wel iets bijzonders om altijd op terug te kijken.
21 februari 2020
Lingerie is een essentieel onderdeel van een boudoirsessie. Belangrijk om er even bij stil te staan.
23 januari 2020
Je gaat trouwen! Je eigen bridal boudoirfoto’s zijn het ultieme, meest intieme en persoonlijke cadeau wat je je aanstaande kunt geven. Tegelijkertijd is het ook een cadeau aan jezelf: het doen van een boudoirsessie is zo’n enorme boost voor je ego.
12 januari 2020
Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of het is mogelijk! Hoe je boudoirsessie eruit komt te zien bepaal je namelijk helemaal zelf.
29 oktober 2019
Ik krijg regelmatig de vraag “Wat is een Boudoir Party eigenlijk?!”. Een goede vraag en vandaag geef ik hierop antwoord.
5 oktober 2019
Voor mij is het al weer heel wat jaartjes geleden, 21 jaar om precies te zijn. Maar ik weet nog goed hoe het was, hoe het voelde om zwanger te zijn.
7 september 2019
Wil je wel graag, maar grijp je elk excuus aan om maar geen boudoirsessie te hoeven boeken? Lees dan het verhaal van Caroliene. Zij is je voorgegaan en het stralende voorbeeld van hoe leuk en ontspannen een sessie kan zijn.
29 juni 2019
Een hoop nieuwe ontwikkelingen bij PD Fotografie! Nieuwe, leuke en zelfs spannende ontwikkelingen! Ik leef met het motto ‘stilstaan is achteruitgaan’ en dat is iets wat ik van plan ben NIET te doen. Stilstaan is geen optie en mijn passie voor het vak is mijn drijfveer.
5 mei 2019
Ben je hevig verliefd en ga je helemaal in elkaar op of is het tijd om de sleur te doorbreken en het vlammetje weer te laten branden binnen jullie relatie? Dan is een couples boudoirsessie jullie ding!
10 april 2019
Boudoir en zelfvertrouwen gaan hand in hand. Een boudoirsessie doet meer met een vrouw dan je in eerste instantie denkt.
15 maart 2019
Dit is een vraag die niet vaak voorbij komt, maar waar ik toch even bij wil stilstaan. Waarom staan mijn prijzen niet online?
20 februari 2019
Iedereen is bijna dagelijks bezig met zijn of haar lichaam; te dik, te dun, niet curvy genoeg, iets te veel vet hier, mag het een onsje meer daar, te grote borsten of juist weer te kleine. Maar wat is nu het perfecte lichaam?
21 januari 2019
Begin januari heb ik een geweldige boudoirsessie met Fleur gedaan, de winnares van de Nieuwjaars Giveaway Actie.
16 december 2018
In mijn vorige blog ging ik in op de vraag of de boudoirfoto’s die we samen hebben gemaakt zomaar online verschijnen en deze keer wil ik het hebben over de volgende vraag die mij vaak wordt gesteld: “moet ik naakt?”
20 november 2018
Een groot misverstand heerst er omtrent de foto’s die genomen worden tijdens een boudoirsessie. Er wordt gedacht dat de foto’s op internet belanden zodat iedereen er mee aan de haal kan gaan. Niets is minder waar!
26 oktober 2018
Enkele weken geleden vertelde ik je dat ik eindelijk de stoute schoenen zou aantrekken en zelf een boudoirsessie zou laten doen… Ik heb het gedaan!!!
4 oktober 2018
Eindelijk gaat het dan gebeuren. Lang dacht ik dat het niet echt nodig zou zijn, schoof ik het voor me uit.
29 augustus 2018
Onlangs heb ik de Art Nude workshop van de Oekraïense award winning fotograaf Dan Hecho gevolgd. Ik volg vaker workshops, omdat ik vind dat je jezelf als fotograaf moet blijven ontwikkelen.
14 juni 2018
Vandaag stel ik Louise aan je voor. Louise is onze curvy BoudoirBabe.
25 mei 2018
In deze en volgende blogs stel ik iedere week een andere BoudoirBabe aan je voor. Deze keer staat Babe Dorien in het zonnetje.
11 mei 2018
In deze en volgende blogs stel ik iedere week een andere BoudoirBabe aan je voor en ook laat ik je kennismaken met één van de visagistes. Deze keer staat visagiste Luna in de spotlights.
3 mei 2018
In deze en volgende blogs stel ik iedere week een andere BoudoirBabe aan je voor en ook laat ik je kennismaken met één van de visagistes. Deze keer staat Babe Marit in de spotlights.
26 april 2018
In deze en volgende blogs stel ik iedere week een andere BoudoirBabe aan je voor en ook laat ik je kennismaken met één van de visagistes. Babe Ingrid bijt het spits af.
23 februari 2018
De afgelopen week ben ik de zoektocht begonnen naar Brand reps; ‘Het Gezicht van PD Fotografie 2018’. De reacties waren overweldigend!