The Sensual Way

The Sensual Way

In mijn werk ben ik altijd op zoek naar uitdagingen, maar ook in mijn privé leven doe ik er alles aan om sleur geen kans te geven. Daarom was het voor mij een grote stap om in mijn eerste studio te trekken. Ik dacht dat het niets voor mij zou zijn, omdat ik bang was dat ik dan op de automatische piloot zou gaan fotograferen zodra ik eenmaal ieder hoekje van de studio zou kennen. Gelukkig weet ik hoe ik continu uitgedaagd kan blijven. Ik werk spontaan, bereid me niet of nauwelijks voor omdat dat voor mij het best werkt. Zo is elke boudoirsessie anders en heeft geen enkele klant hetzelfde album. Zo werkte ik ook al in mijn begindagen als boudoirfotografe toen ik vanuit hotelkamers werkte. Mijn stelregel was om nooit in hetzelfde hotel of op z’n minst nooit in dezelfde hotelkamer te shooten. Zo moest ik ieder keer weer op zoek naar de beste angles, hoekjes, het mooiste lichtinval en noem maar op. Soms was dat best wel spannend, maar die spanning heb ik nodig om te presteren.

Powervrouwen

Mijn werk kenmerkt zich doordat ik de kracht laat zien die in iedere vrouw schuilt maar wel vanuit zachtheid, puurheid en intimiteit. Mijn babes zijn stuk voor stuk powervrouwen maar niet bang om hun kwetsbaarheid te tonen. Ze geven zich letterlijk bloot en juist daarin ligt zoveel kracht. Ze omarmen hun vrouwelijkheid en durven verleidelijk te zijn, maar tegelijkertijd zijn het vrouwen met ballen. Dat mag anno 2022!

Intensiteit en Emotie

Soms ben ik toch op zoek naar net dat beetje extra. Ik wil meer intensiteit en emotie in mijn foto’s. Ik weet niet of het daaraan ontbreekt. Er wordt gezegd dat een goede foto iets in je losmaakt. Daar ben ik naar op zoek. Het intense, het sensuele, het pure, al die emoties wil ik voelen als ik naar mijn foto’s kijk. En niet alleen als ik naar de foto’s kijk, ook tijdens de boudoirshoot wil ik het voelen. Pas dan komt het echt over.

Het poseren van mijn babes heb ik volledig onder de knie. Niet voor niets geef ik mijn kennis door aan andere fotografen via de masterclasses die ik in samenwerking met Mark de Rooij geef. Maar ik coachte nauwelijks op gezichtsuitdrukkingen, liet het gewoon gebeuren. Nu ben ik me erin gaan verdiepen en heb een methode gevonden om meer intensiteit en emotie te vangen. Ik heb het niet zelf bedacht of uitgevonden, maar geef er wel mijn eigen draai aan.

Mijn nieuwe werkwijze: The Sensual Way

De eerste shoot met deze methode heb ik inmiddels gedaan en het was a-ma-zing!! Ik voelde nog meer connectie met mijn babe dan voorheen en kreeg het ook weer terug. Het werkte zo goed! Door de vernieuwde aanpak, waren ook de poses anders. Heel belangrijk; niet alleen ik ben laaiend enthousiast, ook Miss M. die de stoute schoenen had aangetrokken om samen met mij het avontuur aan te gaan is over the moon! En dat is misschien wel het belangrijkst.

Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn vernieuwde boudoirsessie’s The Sensual Way, aarzel dan niet! Mail me, bel me of stuur me een berichtje.

2 Reactie's
 • Renata De Wit
  Geplaatst op 21:51h, 02 mei Beantwoorden

  Geloof me, het begint alweer te kriebelen ! Er gaat vast en zeker een derde shoot komen zo veel ideeën nog te gaan !
  Liefs xx

 • Pascale
  Geplaatst op 22:18h, 02 mei Beantwoorden

  Haha supergezellig! Gaat echt een heel aparte ervaring worden, maar jij durft het wel aan… dat weet ik zeker! Liefs Pascale xxx

Geef een reactie