20 Vragen die je nooit aan je boudoirfotograaf durfde te stellen!

20 Vragen die je nooit aan je boudoirfotograaf durfde te stellen!

De meeste vragen omtrent boudoirfotografie en boudoirshoots zijn ondertussen wel beantwoord, maar er zijn vragen die mensen bijna niet durven te stellen. Hier een greep uit die vragen. Het zijn vragen van zowel vrouwen die een boudoirsessie op hun verlanglijstje hebben staan als van fotografen.

De eerste vraag is meteen de meest gestelde vraag en is geen ‘vreemde’ vraag

vraag 1 - komen mijn foto's op internet terecht?

– NEE in hoofdletters! Niets uit jouw sessie komt online, tenzij je er zelf om vraagt of mij toestemming geeft om een paar foto’s te gebruiken op social media en/of website. Je foto’s staan op mijn camera en na het importeren op de computer worden ze automatisch van mijn camera verwijderd. Na bewerking plaats ik ze in een online private gallery waarvan jij alleen de inlogcodes ontvangt. Ik heb een dubbele beveiliging op de online gallery om te voorkomen dat ik gehacked kan worden. En uiteraard is mijn computer ook beveiligd. Je foto’s komen niet op mijn telefoon terecht. Ik bewaar ze 3 jaar op een externe harde schijf. Daarna worden de foto’s verwijderd.

vraag 2 - hoe coach je vrouwen tijdens de shoot?

– Voor mij is boudoirfotografie iets wat uit mijn hart komt, het voelt als mijn roeping. Dat voel je als vrouw die voor mijn lens staat, of ligt. Dat is meteen de belangrijkste factor, ik wil dat je je volkomen op je gemak voelt en durft over te geven aan mij. Op die manier is coachen kinderspel. Ik begeleid een vrouw tot in detail, van voeten tot handen en alles wat daar tussenin zit. Door mijn jarenlange ervaring weet ik welke pose mooi is voor welk figuur of lichaamsvorm. Voor mij is de ‘klik’ of de chemie die ik met de vrouw heb heel belangrijk. Ik werk geen lijstje af, maar laat ‘het’ ontstaan. Zo werk ik het prettigst, maar dat is voor iedere fotograaf weer anders.

vraag 3 - heb je ooit meegemaakt dat een vrouw ging huilen?

– Gelukkig niet! Wel regelmatig tranen van geluk en daar word ik zelf ook behoorlijk emotioneel van.

vraag 4 - wat moet je allemaal wegscheren?

– Scheer alles weg wat je niet op een foto terug wilt zien, maar doe dit niet te kort vantevoren. De kans bestaat dat er rode bultjes of andere huidirritaties zichtbaar zijn en dat wil je graag voorkomen.

vraag 5 - hoeveel mensen zijn er op de set?

– Maximaal 3 personen. Mijn vaste visagiste Chandra, ikzelf en jij als model. We doen het met z’n drieen. Het doen van een boudoirsessie is echt teamwork.

vraag 6 - is er ooit iemand op het laatste moment weggerend?

– Nee nog niet eerder meegemaakt. Wel vrouwen die zo ontzettend zenuwachtig zijn, dat ze bijna moeten overgeven.

vraag 7 - hoe zorg je ervoor dat het sexy en sensueel is en niet ordinair wordt?

– Daarvoor dien je te weten waar het woord boudoir oorspronkelijk voor staat. Het boudoir was in de de 18e eeuw een kamer naast de slaapkamer van een echtpaar waarin de vrouw zich kon terugtrekken. Het is de schilderkunst die er een erotische betekenis aan heeft gegeven. De man liet zijn fantasie erop los wat er allemaal in die kamer gebeurde en stelde zich voor dat hij door een kiertje van de deur naar binnen kon kijken. Op zich redelijk onschuldig en niets pornografisch. Zo dien je boudoirfotografie ook te benaderen, dan houdt je het altijd sexy maar stijlvol.

vraag 8 - hoe heb je het poseren geleerd en hoe kun je dit als model leren?

– Doordat ik inmiddels honderden vrouwen voor mijn lens heb gehad en weet hoe ik hen moet poseren, weet ik het ook voor mezelf. Ik moet wel toegeven dat de allereerste keer dat ik een boudoirsessie liet doen door een bevriende vrouwelijke fotograaf, dat was in 2018, ik het poseren nog heel moeilijk vond terwijl ik toen al veel vrouwen had gefotografeerd. Nu gaat het me gemakkelijk af. Wel nog iedere keer flinke spierpijn na afloop! Als model kun je het leren door regelmatig samen te werken met professionele boudoirfotografen. Met de nadruk op professioneel. Ik begrijp dat een amateur boudoirfotograaf ook zijn/haar uurtjes moet maken, maar ik zie daar te vaak de ‘beginnersfouten’, die neem je dan over als model.

vraag 9 - kan iedereen sexy zijn?

– Ja zeker, de een misschien net wat meer dan de ander… maar het is voor iedereen weggelegd.

vraag 10 - kan ik ook met mijn fetish/extreme wensen bij een boudoirfotograaf terecht?

– Dat verschilt per fotograaf. De ene fotograaf legt de grens bij naaktfotografie en de andere fotograaf gaat een stapje verder. Boudoirfotografie is tegenwoordig een ruim begrip en iedereen vult het op eigen manier in. Ik durf hierin zeker verder te gaan, zolang het voor mij comfortabel voelt. Er zijn erotische fotografen die hierin meer thuis zijn en wellicht meer geschikt voor dit soort shoots. Denk hierbij aan bondage, het gebruik van speeltjes etc.

vraag 11 - Hoe stel je de vrouwen op hun gemak of hoe laat je hen zich comfortabel voelen zich zo te uiten voor de camera?

– Ik denk dat het iets is wat ik in me heb. Vrouwen voelen zich meestal snel op hun gemak bij mij. Stel jezelf open, dat is namelijk ook wat je verwacht van degene die je wilt fotograferen. Laat duidelijk merken dat je het samen doet en dat je voor het mooiste resultaat gaat. Begin met je killerpose, waarin iedere vrouw er op haar mooist uitziet en laat dit op de achterkant van je camera zien. Dit geeft zo veel zelfvertrouwen! De meeste vrouwen durven zich hierna makkelijker over te geven.

vraag 12 - Is een boudoirsessie ook iets voor oudere vrouwen?

– Zeker weten! Ik vind dat er wel een minimum leeftijd nodig is om een boudoirsessie te doen. In mijn studio geldt een minimum van 21 jaar. Alhoewel modellen soms jonger zijn, maar altijd boven de 18 én met toestemmig van ouders en/of het modellenbureau. Een maximum leeftijd is er niet. Zolang je je fit voelt is een boudoirsessie goed te doen. Mocht je wat mankementjes vertonen, bespreek die met je fotograaf zodat die er rekening mee kan houden.

vraag 13 - Waarom is een boudoirsessie zo duur?

– Er zijn verschillende fotografen met allemaal weer verschillende prijzen. Wil je kwaliteit, dan zul je er voor moeten betalen. Een boudoirsessie is meer dan alleen het nemen van sexy foto’s. Het is een belevenis! Een ervaring die je voor de rest van je leven meeneemt en die vaak genoeg nog doorwerkt lang nadat je de shoot gedaan hebt. Je groeit in zelfvertrouwen en laten we eerlijk zijn, dat is toch onbetaalbaar! Wat er allemaal in jouw sessieprijs verwerkt zit?
– visagie -hairstyling -shoottijd -nabewerking -programma’s voor nabewerking -computer speciaal voor fotografen -album -wall art -online gallery -studio -client closet -inrichting studio -apparatuur -afschrijving apparatuur -verzekeringen -opleiding -workshops om up to date te blijven -marketingmateriaal -reiskosten
Misschien ben ik nog wat vergeten, maar dit is best een aardig lijstje. Zoals je ziet is een boudoirsessie niet duur, maar het kan wel een uitgave zijn. Informeer bij je fotograaf naar de mogelijkheden.

vraag 14 - Hoe is het voor een vrouw om een man in ondergoed/naakt te fotograferen?

– Het is werk. Ik ben professioneel bezig of ik nu een vrouw fotografeer of een man of een stelletje (m/v, m/m, v/v etc). Een man kan soms lichamelijk reageren. Dat heb ik niet altijd direct in de gaten, omdat ik zo gefocust bezig ben met het maken van het perfecte shot. Heb ik het in de gaten los ik het op met humor, verder blijf ik in mijn rol van fotograaf. Een man hoeft zich er in ieder geval niet voor te schamen.

vraag 15 - Moet ik naakt?

Niets moet, alles mag! Jij bepaalt hoe je boudoirsessie eruit ziet. Regelmatig komen vrouwen heel stellig de studio binnen dat ze absoluut niet naakt op de foto willen, maar als we eenmaal bezig zijn voelen ze zich zo comfortabel dat toch alles uitgaat! En waarom zou je het ook niet doen? We zijn met vrouwen onder elkaar en zie je jezelf in een white sheet sessie… één van mijn persoonlijke favorieten. Sensueel, stijlvol en tijdloos. Maar ook in een off shoulder trui of in een kimono zijn de mooiste boudoirfoto’s te maken.

vraag 16 - Overdag ben ik heel netjes, maar 's avonds komt het beest in me los. Kun je mijn inner freak vastleggen?

– Natuurlijk! Wij oordelen niet. Neem je schoolmeisjesuniform, zweepjes, pleasers (paaldans schoenen), handboeien, maskers maar mee! Jij bepaalt hoe jouw sessie eruit komt te zien.

vraag 17 - Help! Ik ben ongesteld op de dag van de sessie.

– Dat hoeft geen probleem te zijn. Onze voorkeur gaat uit naar het gebruik van tampons in plaats van maandverband, om de logische reden dat een tampon niet zichtbaar is. Mocht je je niet goed voelen, jij kent je lichaam tenslotte het best, dan verschuiven we de sessie moeiteloos.

vraag 18 - Hoe vaak wordt het beddengoed waarop ik kom te liggen verschoond?

– Na iedere sessie gaat alles in de wasmachine. Jij ligt op een schoon en fris gewassen bed. Ook kleedjes, kussenslopen en hoezen worden na elke sessie in een lang wasprogramma gewassen.

vraag 19 - Iedere vrouw heeft wel een probleemgebied aan haar lichaam. Hoe ga je hiermee om?

– Wanneer een vrouw in de stoel bij Chandra, mijn vaste visagiste, zit vraag ik met welk lichaamsdeel zij het meest tevreden is zodat we daar de focus op kunnen leggen. Maar ik vraag haar ook met welk lichaamsdeel zij minder tevreden is. Soms is het iets waar jezelf ontevreden mee bent, maar is het voor mij niet te zien. We houden er hoe dan ook rekening mee door middel van de juiste poses, het licht (of juist het gebrek eraan om het bewuste gedeelte te schaduwen), of zorgvuldig gebruikte lakens of andere attributen. Zelf kun je er rekening mee houden door je lingeriekeuze hierop aan te passen. Gaat het om oneffenheden van de huid of littekens, die kunnen we op verzoek in de nabewerking verwijderen. Altijd op een dusdanige manier dat je er zo natuurlijk mogelijk uitziet.

vraag 20 - Wat nou als ik er niet goed/sexy uitzie op de foto's?

– Veel vrouwen denken dat ze een Victoria Secret model moeten zijn om een boudoirsessie te kunnen doen. Niets is minder waar. Ik heb zo veel vrouwen voor mijn lens gehad en allemaal zagen ze er supersexy uit! Zodra je prachtig opgemaakt uit de visagie komt en je mooiste lingerie aanhebt voel je je zelfvertrouwen stijgen. Hierdoor voel je je sexy en durf je meer. Met mijn begeleiding in het poseren erbij en jouw power maken we er een geweldige sessie van! Ik ga altijd voor het WoW-effect!


Heb je nu een beter beeld van hoe het eraan toe gaat tijdens een boudoirsessie? Zijn je meest dringende vragen beantwoord? Aarzel niet om contact met me op te nemen als jouw vraag er niet tussen zat. Ik beantwoord ze met liefde en plezier!

Geen reactie's

Geef een reactie