Mag een boudoirshoot ook gewoon leuk zijn?

Mag een boudoirshoot ook gewoon leuk zijn?

Ik had het er laatst over in de studio. Iemand zei tegen mij, iemand die vaker allerlei verschillende fotoshoots doet (waaronder ook boudoir) gewoon omdat ze het heel erg leuk vindt om te doen. Zij zei, het lijkt wel alsof je tegenwoordig een boudoirshoot alleen nog maar mag doen om meer zelfvertrouwen te krijgen of omdat het zo empowering is. Mag het ook nog gewoon leuk zijn om te doen? Zij verwoordde precies wat ik al een tijd voel.

girls just wanna have fun!

De ene boudoir belevenis of experience belooft je nog meer dan de andere. Je leven zal er compleet door veranderen. Ineens houd je van jezelf. Zie je jezelf zoals je nog nooit gezien hebt. Het is zeker waar dat een boudoirshoot heel veel voor je kan doen. Het is ook echt een prachtige ervaring. Maar uiteindelijk gaat het erom dat je een serie mooie (mits gedaan door een goede boudoirfotograaf) foto’s van jezelf hebt. Foto’s die je vol trots met iedereen wil delen. En dat je het leuk hebt gehad tijdens de shoot! Je doet het omdat het gewoon supertof is om te doen! Laat die druk van een ‘life changing experience’ lekker van je af vallen. Gebeurt het is het mooi en fijn, gebeurt het niet is het ook okay!

Less is more

Ook bij boudoirshoots geldt Less is More. Je hoeft je echt niet in de schulden te steken voor de meest exclusieve lingerie. Heb je het, neem het mee! Heb je het niet, helemaal prima! Visagie is ook niet noodzakelijk. Natuurlijk is het leuk om je eens op te laten maken door een professionele visagiste en daarbij kan het mijn werk in de nabewerking vergemakkelijken, maar een boudoirshoot zonder de hulp van een make-up artist kan nog steeds een prachtige shoot zijn.

"What i am looking for is not out there, it is in me"

1 Reactie
  • bianca van gestel
    Geplaatst op 10:14h, 25 augustus Beantwoorden

    hele mooie blog en o zo waar

Geef een reactie