CHAPTER 5.3

CHAPTER 5.3

PDFt-Bday Pas53-9

Vandaag, 6 februari, mag ik 53 kaarsjes uitblazen. Ik moet zeggen, met 50 worden had ik meer moeite. Maar zoals cliches vaak kloppen; je bent zo oud als je je voelt! Ik probeer jong van geest te blijven door dingen te doen die ik leuk vond toen ik jonger was. Met de wijsheid die ik heb opgedaan in het leven dat ik tot nu toe geleefd heb. Ik heb het geluk dat ik heel veel omringd word door jonge mensen. Ik ben ervan overtuigd dat dat een positieve invloed heeft. Wat niet betekent dat ik er koste wat het kost jong en jeugdig uit wil zien. Ik omarm mijn grijze haren, heb iets meer moeite met hier en daar een rimpeltje maar accepteer het gracieus. Voor mij geen botox of fillers. Maar dat is meer omdat ik doodsbang ben voor naalden. Ik vind het ook geen fijn idee om iets in mijn lichaam te laten spuiten wat niet lichaamseigen is. Geen oordelen overigens. Iedereen moet doen waar hij of zij blij van wordt.

Je bent zo oud als je je voelt

Mijn pad is om zo puur mogelijk mooi oud te worden. Dat kan ik nu makkelijk zeggen. Ik ben godzijdank gezond, maar ik heb geen glazen bol. Ik weet niet hoe de toekomst eruit ziet. Voor nu probeer ik gezond te leven. Alles in balans. Ik ga naar de sportschool. Iets wat ik vroeger verschrikkelijk vond en wat ik echt niet deed. Nu ga ik zelfs met plezier! Liefst 3 keer in de week. Ik laat me influencen in allerlei skincare. Ik heb nog nooit zoveel op mijn gezicht gesmeerd als tegenwoordig. En ik heb een kleinzoon van een jaar! Aan de ene kant ben ik nu oma, letterlijk een generatie opgeschoven. Aan de andere kant houdt dit kleine mannetje me jong. Alhoewel, na een dag oppassen ben ik kapot. Maar dat heb ik er graag voor over! Ik let erop wat ik naar binnen werk. Soms lastig als chocola verslaafde. Dan stap ik over op puur. Minimaal 85%. Ik dans. Voor de spiegel of in de club of op festivals. Alleen slapen is een dingetje. Een overgangs dingetje. Ik denk dat ik die al achter de rug heb, de overgang. Ik weet er gek genoeg te weinig vanaf. Maar minstens 1 keer in de maand heb ik een nacht plafonddienst. Kom ik met geen mogelijkheid in slaap. Als het volle maan is, dan lig ik zéker wakker. Heel irritant, en vermoeiend.

Vier je verjaardag met selfies

Om te vieren dat 53 ben geworden heb ik een paar selfies gemaakt. Niet gephotoshopt, zonder make-up. Mijn zo-uit-bed look. Wel mijn skin care gedaan; een lekkere vitamine C serum (op een schone, gecleande huid uiteraard), daarna Embryolisse en vervolgens Skin Food van Weleda. Dit is mijn ochtend ritueel, ‘s avonds heb ik er nog een paar stappen achteraan. Ik hoop hiermee andere vrouwen van mijn leeftijd te overtuigen om ook een boudoirshoot te boeken. Lichaamsvorm, confectiemaat of gewicht maakt echt niet uit. Leeftijd al helemaal niet.

Heel eerlijk; ik sport nu ruim 8 maanden, dus nog geen jaar en mijn lichaam is zo veranderd. In plaats van dat ik lichter ben geworden, ben ik zwaarder geworden. Voor mijn gevoel ben ik ‘dikker’ geworden. Waardoor ik onzekerder werd over mijn lichaam. Mijn taille zit nu hoger, ik ben breder, mijn benen zijn een stuk steviger. Ik kan mijn oude kleding niet meer aan, ben minimaal 1 confectiemaat omhoog gegaan. Mijn over the knee laarzen, gaan met geen mogelijkheid meer over the knee. Ook ik worstel, zelfs op mijn leeftijd, met dit soort onzekerheden. Laat ik het mij tegenhouden? Nope! Dan nog maar niet te spreken over mijn walletjes. Ik denk dat ik ermee geboren ben. Ik vind ze vreselijk, maar ik heb ze nou eenmaal. Dus wat doe ik? Ik maak selfies zonder make-up, zonder concealer. I don’t care!!

Je groeit alleen als je uit je comfortzone komt

Als ik het durf, durf jij het ook! 50+ is niets om je voor te schamen. 50+ Ladies, laat je zien!

PDFt-Bday Pas53-7
2 Reactie's
 • John Hoegee
  Geplaatst op 18:16h, 17 februari Beantwoorden

  Passie ! 53 lentes jong, puur natuur en prachtig ❤️
  Trots dat je de ” mijne ” bent.

  J 🥰 H N

 • PD Fotografie
  Geplaatst op 00:24h, 18 februari Beantwoorden

  Love you schatje! ❤

Geef een reactie