Een boudoirshoot; de oplossing voor al je problemen?

Een boudoirshoot; de oplossing voor al je problemen?

PDFt-Blog boudoir (16)

Quick Fix

De laatste twee á drie jaar, sinds de enorme groei aan boudoirfotografen aan de gang is, draait het bij een boudoirshoot meer dan ooit om ‘empowerment’ ‘selflove’, het krijgen van zelfvertrouwen, het genezen van je trauma. Ik ben helemaal voor het empoweren van vrouwen, maar ik vind dat met al die beloftes voorzichtiger moet worden omgegaan. Een boudoirshoot is geen quick fix om je te genezen van al je problemen. Een boudoirshoot is een onderdeel van de reis in je leven die je aflegt om meer zelfvertrouwen te krijgen of om sterker in je schoenen komen te staan. Het is een hulpmiddel, maar niet direct de oplossing.

Zelfkennis

Naarmate je ouder wordt krijg je steeds meer zelfvertrouwen, je weet steeds beter wat je wilt en wat je niet wilt. Het is een natuurlijk proces. Dat komt door de ervaringen die je in de loop van je leven opdoet. Je leert jezelf steeds beter kennen en weet daardoor steeds beter hoe je met je emoties om kunt gaan en daardoor heb je meer invloed op je gedrag. Een boudoirshoot kan een positieve invloed hebben op dat proces.

Een mooie aanvulling

Natuurlijk zijn er momenten dat er tranen vloeien in de studio, omdat er iets overwonnen is of van blijdschap, maar soms ook van verdriet. Iedere vrouw heeft haar eigen verhaal. Een reden waarom ze toe is aan een boudoirshoot en die kan soms best heftig zijn. Zoals slachtoffer zijn van huiselijk geweld, een burn-out, vroeger gepest zijn, ziekte of een echtscheiding. Deze vrouwen willen net als iedere andere vrouw (weer) van zichzelf houden. Het leven weer vol zelfvertrouwen met beide handen aanpakken. Een boudoirshoot kan een aanvulling zijn op het helingsproces. Maar het kan nooit een vervanging zijn van bijvoorbeeld psychologische hulp.

Eerlijke informatie

Ik ben van mening dat de belofte te groot is. Hierdoor wordt er onnodig extra druk gelegd op de vrouw die een boudoirshoot wil gaan doen. Het is al spannend genoeg omdat je het waarschijnlijk nog niet eerder hebt gedaan en je niet precies weet wat je kan verwachten. Want wat nou als die beloofde ‘life changing’ ervaring uitblijft na je shoot? Als je niet ineens blaakt van het zelfvertrouwen? Heb je dan iets verkeerd gedaan? Je zou zomaar aan jezelf kunnen gaan twijfelen. NEE, het ligt niet aan jou. Iedere vrouw reageert weer anders en een boudoirshoot lost niet in één klap al je problemen op.

Ik kan het weten. Het kan zelfs zo zijn dat onverwerkt trauma omhoog komt. Ik spreek uit eigen ervaring. Daar hoor of lees je niets over, maar is zeker het benoemen waard. Dat bewijst meteen dat een boudoirshoot echt wel wat teweeg kan brengen, maar het hoeft niet altijd het hoera-gevoel te zijn. En ook dat is okay.

Killer foto’s, daar doe je het voor!

Ik beweer niet dat boudoir niet helpt of dat je er bijna depressief van wordt…. In tegendeel! Maar een realistisch beeld is wel zo eerlijk. Om met een positieve noot te eindigen…

Boudoir is geweldig, wat het ook met je doet! Mijn shoots zijn altijd een feestje. Ik heb al zo veel vrouwen dolgelukkig gemaakt met hun foto’s. Die killer foto’s die je trots aan iedereen wil laten zien. Die ene knaller die je boven je bed hangt. Want dat is waar je het tenslotte voor doet! 

PDFt-Blog boudoir (5)
PDFt-Blog boudoir (12)
PDFt-Blog boudoir (9)
PDFt-Blog boudoir (2)
PDFt-Blog boudoir (7)
Geen reactie's

Geef een reactie