6 redenen waarom je je boudoirsessie beter bij mij boekt

6 redenen waarom je je boudoirsessie beter bij mij boekt

Ik begrijp dat je alles van en over mij wilt weten. Je wilt weten wie er achter de camera staat, jij geeft je tenslotte letterlijk bloot. Dat is één van de redenen waarom ik selfies maak. Ik laat zien wie ik ben en ik ga je voor. Ik open de weg voor je. Ik sta ook in mijn lingerie voor de camera, of in mijn blootje als ik daar zin in heb. Ik laat je zien dat het helemaal niet eng is. Ik ben geen model, moeder van twee volwassen kinderen, ik heb striae, mijn borsten zaten ooit hoger (mijn billen trouwens ook!), een vrouw als ieder ander. Een andere reden dat ik selfies maak is omdat ik het zo ontzettend leuk vind om te doen, het werkt verslavend! Op deze manier heb je al kunnen kennismaken met mij en als je mij volgt op social media denk ik dat je ook een beetje weet wat er speelt in mijn wereld, in mijn leven. Je kunt redelijk goed een beeld van mij vormen en ik hoop dat je een beetje weet wie ik ben, maar waarom moet je nu juist bij mij je boudoirsessie boeken?

1. ERVARING

De boudoirfotografen schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Vaak fotografen die al werkzaam zijn in een ander genre zoals bijvoorbeeld gezinsfotografen, portretfotografen of bruidsfotografen. Zij doen boudoirfotografie ‘erbij’. Boudoirfotografie is niet iets wat je ‘erbij’ doet. Daarvoor is het veel te delicaat en breekbaar. Boudoirfotografie is een specialisme. Je moet goed weten hoe je een vrouw moet poseren om haar er op haar mooist uit te laten zien. Weet je dit niet, krijg je niet het gewenste resultaat en in het ergste geval kan een vrouw zelfs onzeker(der) worden. Weet je niet hoe je het licht het best kunt gebruiken of weet je niet wat de juiste poses zijn voor welk figuur of lichaamsvorm, kun je een vrouw er zomaar 10 kg zwaarder uit laten zien op foto.

Ik heb inmiddels honderden vrouwen voor mijn camera gehad, ik wéét hoe ik vrouwen moet poseren. En niet alleen vrouwen, ik weet ook hoe ik mannen en stellen (m/v, m/m, v/v etc) in de mooiste en meest verleidelijke poses krijg. Ik weet wat goede poses zijn voor welk figuur en ik weet hoe ik met natuurlijk licht moet werken.

2. CREATIEF PROCES

Ik vraag je of je een moodboard wil maken voordat je naar je sessie komt. Niet omdat we die gaan kopiëren, maar omdat ik zo kan zien waar je voorkeur naar uitgaat. Aan de hand van je moodboard zie ik of je houdt van detailshots of niet, of je graag wil dat je gezicht veel en duidelijk in beeld is of juist niet, staan er meer zwart-wit foto’s in je moodboard of toch meer kleur, wat voor poses je mooi vindt. Allemaal dingen waar ik tijdens de shoot rekening mee houd.

Een boudoirsessie bij mij is een creatief proces. Geen één sessie is hetzelfde. Ik werk geen lijstje af en ik werk nooit op de automatische piloot. Ik laat me leiden door het moment. Ik begeleid je gedurende de gehele sessie, en ondertussen laat ik me leiden door wat jij me geeft. Een boudoirsessie is teamwork. Juist in de onbewaakte momenten zie ik de echte JIJ. Het is prachtig om te merken wanneer een vrouw zich steeds meer durft te laten gaan voor de camera. Dat voel ik door het kleine schermpje waar ik doorheen kijk heen. Dat soort momenten zijn magisch!

3. GIRLS ONLY

Ik werk volgens een ‘Girls Only’ beleid. Mijn team bestaat uit alleen maar vrouwen. Er zijn geen mannen toegestaan in de studio wanneer ik een solo boudoirsessie heb met een vrouw. Dit omdat het de sfeer verandert wanneer er een man aanwezig is. Vriendinnen, moeders, zussen zijn ook niet welkom tijdens de sessie. Ze mogen erbij zijn zolang jij in de stoel van de visagiste zit, maar zodra we gaan beginnen moeten ze de set verlaten. Ik wil dat jij je volledig durft te laten gaan en dat je je durft over te geven aan mij. Ik heb jouw focus en aandacht nodig. Het doen van een boudoirsessie is geweldig om te doen, maar het is ook hard werken! De vrouwen die hun boudoirsessie bij mij hebben gedaan, hebben allemaal bewust voor een vrouw gekozen.

4. BOUDOIRSTUDIO

Ik heb een hele verdieping omgetoverd tot Boudoir Walhalla. De studio bestaat vooralsnog uit The Bed Room, The Splah Room, The Silhoutte Room en de New Yorker. Er staan meer nieuwe spannende ontwikkelingen te gebeuren met betrekking tot de Rooms, maar daar kan ik nu nog niet over uitweiden. Uiteraard is er een ruimte voor visagie/hairstyling waar je je tevens kunt omkleden. Ik heb de bovenste verdieping van het pand zodat er bijna geen inkijk is én als bonus kunnen we bij mooi weer het dak op! Parkeren is gratis en voor de deur, ook niet geheel onbelangrijk. Openbaar vervoer is op loopafstand. Kom je van wat verder weg, de studio is praktisch naast de snelweg. Goed en makkelijk te bereiken.

5. HET GAAT NIET OM MIJ, HET GAAT MIJ OM JOU

Boudoirfotografen die het alleen maar over zichzelf hebben, ik vind het niet belangrijk. Zoals ik al in de inleiding schreef begrijp ik volkomen dat je me beter wil leren kennen en ik probeer je ook een kijkje in mijn leven te geven. Maar ik kan me zo voorstellen dat het voor jou totaal niet interessant is wat ik voel als ik met een shoot bezig ben. De boudoirsessie draait om JOU. Jij wil weten wat ik voor jou kan betekenen, of ik jou net zo mooi op de foto krijg als de vrouwen die je voor zijn gegaan. Natuurlijk kan ik dat! Wel hoop ik vrouwen een hart onder de riem te kunnen steken door bepaalde onderwerpen aan te kaarten op Instagram en Facebook en ook in mijn blogs. Ik put hierbij uit eigen ervaringen en ik vind het belangrijk om te delen in de hoop hier, al is het maar één vrouw, mee te kunnen helpen. Maar JIJ staat centraal. Daarom is iedereen altijd van harte welkom in mijn studio voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Zo weet je bij wie je terechtkomt voor je boudoirsessie en kun je lekker rondneuzen in de studio. Je mag me altijd het hemd van het lijf vragen, je krijgt gegarandeerd antwoord. Op je sessiedag sta je uiteraard in het middelpunt van de belangstelling. Je wordt ontvangen met een warm welkom en vanaf dat moment maken we er een feestje van!

6. DUIDELIJKHEID

Boudoirfotografen kunnen goed zijn in marketingtrucjes. Je moet na je sessie na een x aantal dagen weer terug komen naar de studio voor een ‘reveal’ van je foto’s. Dit omdat het zogenaamd bij de ’experience’ hoort. De fotograaf wil dan zo graag je reactie zien wanneer jij je foto’s voor het eerst bekijkt. Op zich niets mis mee en ik kan het tot op zekere hoogte ook wel begrijpen. Maar ik vind het weer een signaal dat het niet om jou draait maar om de fotograaf. Jij moet weer een bepaalde afstand afleggen en er speciaal tijd voor vrijmaken. Het is niet de enige reden waarvoor je de rit naar de studio nog een keer aflegt. Het is meteen de bedoeling om je veel meer te verkopen dan je in eerste instantie van plan was te kopen. Je zit er toch en Nee zeggen op zo’n moment kan best lastig zijn. Ik kies voor duidelijkheid en transparantie. Mijn prijzen staan niet op mijn website, dat is een bewuste keus. Ik wil dat je mij een e-mail stuurt of telefonisch contact met me opneemt, omdat ik wil weten waarom je de boudoirsessie wil boeken. Ik ben oprecht geïnteresseerd in jouw verhaal. Vervolgens ontvang je mijn prijslijst en weet je waar je uit kunt kiezen. Op dit moment ontvang je nog dezelfde dag een selectie van beste foto’s in jouw eigen online private gallery. Je hoeft hiervoor niet opnieuw naar mijn studio te komen. Dezelfde dag? Ja, nog dezelfde dag omdat mijn ervaring is dat vrouwen zo verschrikkelijk nieuwsgierig zijn naar het resultaat. Het kan wel even duren voordat je favoriete foto’s bewerkt zijn. Ik reken hier 2 tot 3 weken voor, maar in drukke periodes kan dit langer duren.

Jouw reactie op de foto’s zie ik al in de studio als ik je de achterkant van de camera laat zien en via appjes of mailtjes krijg ik vaak de mooiste, liefste reacties nadat je je foto’s hebt gezien in de gallery. Het uiteindelijke resultaat, bijvoorbeeld je album, verstuur ik via PostNL voorzien van Track&Trace code naar je huisadres of een ophaalpunt. Je mag hem ook altijd ophalen in de studio. Gezellig! Je bent 1 keer naar de studio geweest en verder hoef je geen vrije dagen op te nemen om bij me langs te komen, ik probeer het je zo gemakkelijk mogelijk te maken. Het feit dat er veel vrouwen voor een tweede, derde of zelfs vierde of vijfde sessie bij me terugkomen zegt genoeg!

1 Reactie
  • Renata De Wit
    Geplaatst op 22:58h, 05 november Beantwoorden

    Spot on! Maar dat hoor je vast niet van mij alleen.
    Tijdens mijn shoot voelde ik mezelf enorm op mijn gemak, ook bijv de visagiste.
    Ik kom zéker nog een x terug om mezelf opnieuw welkom en thuis te voelen, dat weet ik zeker!

Geef een reactie