10 Tips voor een boudoirshoot

10 Tips voor een boudoirshoot

Boudoir fotoshoot tips PD Fotografie

Je loopt al een tijdje rond met het idee om een boudoir fotoshoot te laten maken. Misschien heb je het verbluffende resultaat van iemand in je omgeving gezien of je hebt mooie boudoirfoto’s online voorbij zien komen. Nu is de tijd rijp om er zelf ook voor te gaan! Waar moet je op letten bij het boeken van een fotograaf? De eerste keus die je moet maken is of je een mannelijke of een vrouwelijke fotograaf achter de camera wilt hebben bij jouw boudoirsessie. Zo hanteer ik tijdens mijn sessie’s een ‘girls only’ policy, omdat ik uit ervaring weet dat mijn klanten bewust voor een vrouw als fotograaf kiezen en zich bij een team bestaande uit alleen vrouwen prettiger voelen en zich eerder durven over te geven. Hieronder 10 tips waar je ook op moet letten:

Tip 1. Doe het enkel als je er 100% achter staat.

Je moet het zélf willen en je er prettig bij voelen. Misschien ben je veel afgevallen, wil je je Valentijn verrassen of misschien doe je het gewoon voor jezelf. Zorg dat je met goede zin aan een shoot begint. Laat je in de watten leggen en Enjoy!

Tip 2. Boek alleen bij een professionele fotograaf, het liefst een gespecialiseerde boudoirfotograaf.

Een boudoirfotograaf weet in welke poses en met welk licht je er op je mooist uitziet. Een verkeerde pose kan 10 kg toevoegen, terwijl de juiste pose er 10 kg vanaf kan halen. Ga voor kwaliteit en dat vind je doorgaans niet bij een fotograaf die veel verschillende soorten fotografie aanbiedt.

Tip 3. Check de website van de fotograaf en zijn social media kanalen.

Zoek naar een fotograaf die matcht met jouw verwachtingen. Kijk of haar stijl je aanspreekt, om te voorkomen dat je voor een teleurstelling komt te staan wanneer de fotograaf low key foto’s maakt terwijl jij high key voor ogen hebt.
Boudoir fotoshoot tips PD Fotografie
Boudoir shoot tips PD Fotografie

Tip 4. Hou niet teveel vast aan je moodboard.

Een moodboard is goed om te maken ter inspiratie, maar laat ruimte over voor de creativiteit van de fotograaf. Iedere fotograaf heeft ook weer andere props en attributen en zal niet altijd exact dezelfde foto kunnen maken.

Tip 5. Trek thuis vast aan wat je tijdens de shoot gaat dragen en bekijk jezelf in de spiegel.

Als het bevalt wat je ziet, komt het ook goed over op de foto. Vind je het niks, draag het dan niet tijdens de shoot.

Tip 6. Koop je lingerie niet een maat kleiner.

Je wilt niet dat het te strak en oncomfortabel zit. Tenzij het is wat je voor ogen hebt, soms kan het heel mooi zijn voor een maatje kleiner te kiezen.

Tip 7. Draag alleen een BH en slip als je van je buik houdt.

Is je buik niet je favoriete lichaamsdeel, draag dan geen los setje. Kies voor een body, een negligé of een T-shirt. Boudoir is een ruim begrip, een T-shirt met hoge kousen kan ook sexy zijn.

Tip 8. Vraag of de foto’s geretouched worden.

Het hoeft niet volledig gephotoshopt te zijn, maar je wilt wel licht geretoucheerde foto’s waarop cellulitis en striae niet meer of minder zichtbaar zijn.

Tip 9. Zorg dat je overal netjes geschoren bent.

Als je je laat waxen, doe dit dan minimaal 5 dagen van tevoren zodat je huid tijd heeft om te herstellen voor een optimaal resultaat.

Tip 10. Ga er maar vanuit dat het een ‘life changing experience’ zal worden.

Het zal een hele ervaring zijn en hoogstwaarschijnlijk is het een enorme boost voor je ego. Ga ervoor en geniet ervan!
Boudoir shoot tips PD Fotografie

Met deze tips moet het makkelijker zijn om je weg te vinden tussen alle fotografen! De ervaring begint al tijdens je zoektocht, zorg dat je plezier hebt vanaf het begin tot het moment waarop je het eindresultaat in handen hebt. Ik durf bijna met zekerheid te zeggen dat je na je eerste keer nog een keer wilt!

Geen reactie's

Geef een reactie