De BoudoirBabes zijn bekend

De BoudoirBabes zijn bekend

De afgelopen week ben ik de zoektocht begonnen naar Brand reps; ‘Het Gezicht van PD Fotografie 2018’. De reacties waren overweldigend!

Ik was op zoek (naar Amerikaans voorbeeld) naar zes verschillende dames in de leeftijdscategorie vanaf 18+. Zo zocht ik naar dames met blond haar, donker haar, rood haar, een curvy girl, een dame met een donkere huidskleur en een dame tussen de 35-45 jaar.

Er waren zo ontzettend veel aanmeldingen dat ik volop keus had.

In de UK en in de States is boudoirfotografie niet nieuw meer. De dames daar, laten zich op verschillende periodes in hun leven vastleggen op de gevoelige plaat in hun mooiste lingerie, bijvoorbeeld om aan hun kersverse echtgenoot cadeau te doen tijdens de huwelijksnacht. Maar ook nadat ze bijvoorbeeld flink zijn afgevallen, na een bevalling, of juist wanneer ze zwanger zijn.

In mijn opinie moet Nederland nog om. Er is al een lichte kentering aan de gang. Ook hier wordt tegenwoordig meer tijd en geld besteed aan bijvoorbeeld bruiloften. Feesten van enkele dagen zijn geen uitzondering meer. Wellicht is de stap naar boudoir dan niet meer zo groot. Aan de statusrol die het in andere landen met zich meebrengt, hechten wij Nederlanders minder waarde. Daar zijn wij een te nuchter volk voor.

Ik zou er heel blij van worden als meer vrouwen tenminste één keer in hun leven de stap durven te zetten een boudoirsessie te boeken. Ik ben er heilig van overtuigd, mits het door een professionele fotograaf gedaan wordt, dat het een ‘life changing experience’ kan zijn. Iedere vrouw die ik tot nu gefotografeerd heb, zal dat beamen. Het is een enorme boost voor je zelfvertrouwen en je voelt je op en top vrouw. Wie wil dat niet!

Maar voordat de Nederlandse vrouw zover is, hoop ik met ‘mijn’ BoudoirBabes de dames over te halen. Ik was op zoek naar zes vrouwen, maar ben er in plaats daarvan geëndigd met deze prachtige acht. Deze vrouwen zijn een jaar lang het gezicht van mijn bedrijf en zullen te zien zijn op mijn website, mijn Facebookpagina en Instagram. Iedere BoudoirBabe krijgt tenminste drie boudoirshoots, waaronder een hotelshoot, een outdoorshoot en een homeshoot.

Tijdens de selectie heb ik er rekening mee gehouden, dat iedere vrouw er zichzelf in zou kunnen herkennen. Ik wil het toegankelijk maken voor iedereen. Je hoeft geen model te zijn of maatje 36 te hebben om boudoirfoto’s te laten maken. Elk moment is het juiste moment. Een goede fotograaf wéét hoe hij de mooiste foto’s van jou kan maken ongeacht leeftijd, of wat voor figuur je hebt.

Wat voor mij het leuke is aan de BoudoirBabes en tegelijk ook een uitdaging, is dat ik heerlijk kan experimenteren. Ik wil boudoir aanbieden in de breedste zin van het woord; niet alleen de hotelshoots, maar ook outdoor-boudoirshoots, couples boudoir, homeshoots (in de privacy van je eigen huis/slaapkamer) en zelfs dude-oir/dudoir.Alhoewel ik nog geen mannelijk model heb op dit moment, maar wat niet is kan nog komen!  Ik kan en wíl nog niet alles prijsgeven wat betreft mijn plannen, dat blijft nog even geheim.

De ideeën stromen de gehele dag door mijn hoofd binnen en daar ben ik lekker druk mee bezig. Locaties zoeken, bedrijven aanschrijven, moodboards maken, noem maar op. Overal waar ik heen ga, heb ik mijn schriftje bij me om alles in op te schrijven. Gelukkig zijn de BoudoirBabes ook razend enthousiast! We hebben zelfs een besloten Facebook groep waar we van alles met elkaar kunnen uitwisselen.

Hoe het eruit komt te zien, laat nog even op zich wachten. De eerste shoots moeten nog plaatsvinden. De data zijn al geprikt en we zijn er allemaal klaar voor!

Geen reactie's

Geef een reactie