Even voorstellen: Boudoirbabe Ingrid

Even voorstellen: Boudoirbabe Ingrid

Misschien heb je ze al eens voorbij zien komen op social media, de BoudoirBabes van PD Fotografie. In februari dit jaar heb ik een oproep op Facebook geplaatst waarin ik op zoek was naar dames die een jaar lang mijn ‘Brand Rep’ willen zijn. In Amerika en Engeland, waar boudoir gemeengoed is, is het werken met dames die het gezicht zijn voor een boudoirfotograaf heel normaal. Brand Rep staat voor Brand Representative, ook vaak Brand Ambassador genoemd.

Wij waren op zoek naar vrouwen met blond haar, donker haar, rood haar, kort haar, lang haar, een curvy vrouw en een donkergetinte vrouw. Uiteindelijk hebben we gekozen voor 8 prachtige vrouwen in verschillende leeftijdscategorieën. Onze jongste Babe is 19 en de oudste is 43 jaar.
Wij wilden beslist geen modellen, maar vrouwen zoals jij en ik. Juist om te laten zien dat boudoirfotografie voor iedereen is ongeacht leeftijd of figuur.

Dankzij de BoudoirBabes kunnen wij ons intieme werk laten zien. Standaard worden foto’s van cliënten niet gepubliceerd, tenzij zij hier toestemming voor verlenen.

In deze en volgende blogs stel ik iedere week een andere BoudoirBabe aan je voor en ook laat ik je kennismaken met één van de visagistes. Babe Ingrid bijt het spits af. Zij is de oudste van het stel, 43 jaar, woont in het midden van het land, heeft samen met haar vriend een samengesteld gezin met 5 kinderen en is treinmachinist.

1. Waarom wilde je BoudoirBabe worden?
De reden was eigenlijk meer een spontane opwelling. Toen ik je oproep zag dacht ik: goh, leuk! Dat ga ik proberen. Ik ben gek op mooie lingerie, dus waarom niet.

2. Wat hoop je hiermee te bereiken? Bijv. meer zelfvertrouwen, portfolio opbouw etc
Niet echt iets in het bijzonder, misschien dat ik mezelf op foto’s mooi ga vinden. In het echt vind ik mezelf erg leuk (erg zelfverzekerd) maar op foto’s echt niet .

3. Was je nerveus voor je eerste shoot?
Ik was eigenlijk helemaal niet nerveus, had zo iets van: Ik zie het wel. Het zal vast gezellig zijn.

4. Heb je ooit eerder een boudoirshoot gedaan?
Ik heb nog nooit eerder zo’n shoot gedaan en vond het erg leuk om te doen.

5. Hoe heb je de shoot ervaren?
Wat me opviel is dat je eigenlijk heel overdreven moet staan om een mooie foto te krijgen. Rug hollen, billen naar achter, kin naar voren en dan ook nog enigszins normaal kijken, erg grappig.

PDFt-ingrid-
PDFt-ingrid--7
PDFt-ingrid--2

 

6. Is het het je meegevallen/tegengevallen?
Ik vond het erg leuk om te doen en ben ook erg benieuwd naar de volgende shoots.

7. Ben je tevreden over het eindresultaat?
Het eindresultaat is erg mooi. Ik moest wel wennen aan hoe ik er uitzie op de foto’s omdat de foto’s die ik tot nu toe gezien heb erg classy zijn. Super mooi maar heel anders dan dat ik mezelf zie.

8. Heb je je nog op een bepaalde manier voorbereid? Bijv. sporten, afvallen, bezoek aan schoonheidsspecialiste etc.
Ik sport altijd wel en eet al jaren zonder toegevoegde geraffineerde suikers en smaakversterkers, dus wat dat betreft hoefde ik me niet echt voor te bereiden.

9. Heeft het je zelfbeeld veranderd?
Een beetje. Ik ben op de foto wat klassieker dan ik had gedacht, maar ik vind het wel echt mooi.

10. Hoe reageerde je omgeving hierop?
Mijn omgeving vindt de foto’s erg mooi. Mijn vriend is erg trots, mijn moeder begon ze al spontaan op haar werk te showen en zelfs mijn 15 jarige puberdochter vond ze echt mooi.

11. Zou je het andere vrouwen aanraden?
Jazeker, al was het alleen al omdat het erg leuk is om in mooie lingerie rond te lopen en schitterende foto’s van jezelf te hebben.

4 Reactie's
 • Linda van den Boom
  Geplaatst op 06:40h, 27 april Beantwoorden

  Mooie foto’s!
  Mag je zeker trots op wezen.

 • Pascale Dekker
  Geplaatst op 19:13h, 27 april Beantwoorden

  Dank je wel Linda! Zal het compliment doorgeven aan Ingrid 🙂

 • Ingrid
  Geplaatst op 19:44h, 27 april Beantwoorden

  Dank je ??

 • Ben
  Geplaatst op 14:43h, 19 juni Beantwoorden

  Lekkah hoor ?

Geef een reactie