Even voorstellen: Boudoirbabe Marit

Even voorstellen: Boudoirbabe Marit

Deze week blog 2 in de serie “Even Voorstellen”. Marit is één van de twee jongste BoudoirBabes. Ze is 19 jaar, woont op de grens van Zuid-Holland en Zeeland bij haar ouders thuis, studeert nog en heeft een vriend. Toen zij nog op de middelbare school zat heeft zij een nare periode meegemaakt. Door middel van de shoots hoopt ze hier voorgoed afscheid van te nemen.
Elke vrouw heeft haar eigen motivatie om een boudoirshoot te boeken. Je kunt het natuurlijk doen ‘just for fun’, omdat je je later wilt herinneren hoe je er vroeger uitzag of omdat je “jezelf” cadeau wilt geven aan je partner. In mijn beroep als boudoirfotografe krijg ik regelmatig verhalen te horen van vrouwen die herstellende zijn van een flinke burn-out, veel kilo’s zijn afgevallen, vrouwen die uit een slechte (gewelddadige) relatie komen of vrouwen die bijvoorbeeld voor een zware lichamelijke ingreep staan door ziekte. Allemaal redenen een boudoirshoot te willen en in (bijna) alle gevallen draagt het bij aan een positief zelfbeeld. Marit is een jonge vrouw die ook al wat heeft meegemaakt en wij vinden haar ongelofelijk stoer! Deze week staat zij in de spotlights.

1. Waarom wilde je BoudoirBabe worden?
Ik ben zelf ook dol op fotografie en vind het een interessant vak. Daarnaast vond ik het een goede uitdaging voor mijzelf.

2. Wat hoop je hiermee te bereiken? (bijv. meer zelfvertrouwen, portfolio opbouw etc)
Ik hoopte met deze shoot zelfvertrouwen op te bouwen omdat ik een aantal jaar geleden heel erg beschadigd ben.

3. Hoe vind je dat het eraan toegaat tijdens een shoot?
De manier waarop het er tijdens de shoot aan toeging vond ik erg fijn. Ik raakte langzaamaan mijn zenuwen kwijt en werd op mijn gemak gesteld.

4. Ben je tevreden over het eindresultaat?
Over het eindresultaat ben ik zeer tevreden! Ik herkende mezelf niet, maar ik stond met grote ogen te kijken over hoe mooi ik er uit kan zien.

5. Heeft het je zelfbeeld veranderd?
Ja, het heeft mijn zelfbeeld veranderd. Toch blijf ik altijd een beetje kwetsbaar door een gebeurtenis van een aantal jaar geleden.

PDFt-marit-5
PDFt-marit-10

6. Hoe reageerde je omgeving hierop?
Ik heb de foto’s aan mijn ouders, een vriendin en aan mijn vriend laten zien. Ze vonden het prachtig, maar mijn vader moest even slikken. Ik ben en blijf natuurlijk toch zijn kleine meisje.

7. Zou je het andere vrouwen aanraden?
Ik raad het andere vrouwen zeker aan! Het is zo’n mooie, speciale ervaring en op dat moment voel je je ook heel speciaal.

8. Waar kun je jou ’s nachts voor wakker maken?
Je kan mij ‘s nachts eigenlijk nergens voor wakker maken. Ik slaap veel te graag, haha. Maar je mag me best wakker maken om op vakantie te gaan.

9. Welke make-up look heeft jouw voorkeur; Glamourlook of naturel?
Mijn favoriete make-up look is naturel, je laat meer jezelf zien met een natuurlijke look. Tijdens de shoot had ik een glamourlook en stond ik er toch even van te kijken hoe mooi ik dat óók vond.

10. Hoeveel mag er volgens jou gephotoshopt worden?
Ik ben voorstander van zo min mogelijk Photoshop, maar toch heb je altijd wel wat dingetjes die je weg wilt hebben zoals puistjes, vlekjes of wat dan ook.

11. Wat is je favoriete pose?
Ik heb niet echt een favoriete pose, zeker omdat ik weinig ervaring heb met poseren. Maar het is belangrijk dat je een pose vind waarin je niet achteraf op de foto ziet dat je verkrampt zit. Op de foto’s zie ik dat ik mij op een gegeven moment meer kon ontspannen en makkelijker bepaalde pose’s aannam.

12. Zou je je moeder een boudoirshoot cadeau doen?
Ja, dat zou ik zeker doen. Toen ik de shoot had zei ze voor de grap: “Mag ik ook gelijk?”

PDFt-marit-3-2
Geen reactie's

Geef een reactie