Even voorstellen: Visagiste Luna

Even voorstellen: Visagiste Luna

Deze week blog 3 in de serie “Even voorstellen”. Luna is één van de professionele visagistes waar wij het meest mee samenwerken. Niet in de laatste plaats omdat zij geweldig werk aflevert, maar ook omdat ze een ontzettend gezellig en leuke jonge vrouw is. Ze is 19 jaar, komt uit Noord-Holland, volgt de opleiding Make-up Art/ Grimeur in Amsterdam en is dol op kaas (neem ik altijd voor haar mee naar de shoots ;-). Dames die door haar opgemaakt worden voelen zich meteen op hun gemak. Ze luistert goed naar wat een vrouw wil en kijkt ook goed naar welke make-up het mooist staat. Ze accentueert de sterke punten van het gezicht en camoufleert de mindere punten. Tevens verzorgt Luna de hairstyling. In totaal is zij meestal een uur tot anderhalf uur bezig om een vrouw om te toveren tot de beste versie van zichzelf.
Visagie, afkomstig van het Franse woord ‘visage’, wat gezicht betekent, is een heel belangrijk onderdeel van de boudoirshoot, maar vast en zeker van elke fotoshoot. Het maakt dat je jezelf zelfverzekerder voelt en dat ook uitdraagt. Dit maakt het poseren een stuk makkelijker en komt het eindresultaat ten goede! Luna blijft gedurende de shoot aanwezig en verzorgt eventuele touch-ups. Het is ook mogelijk met een naturel look te beginnen en dit wat verder in de shoot sterker aan te zetten tot een Glamourlook.

1. Is er verschil tussen het opmaken van iemand voor een boudoirshoot en het opmaken van iemand voor andere fotoshoots?
Er zit zeker wel verschil in. Bij een boudoirshoot is het belangrijk om iemand zich op zijn mooist te laten voelen zodat men dat uitstraalt op de foto’s, want een zelfverzekerde vrouw is op haar mooist! Met bijvoorbeeld musical make-up maak je een karakter en dat karakter moet soms ‘lelijker’ zijn of bijvoorbeeld ouder lijken.

2. Hoe vind je dat het eraan toegaat tijdens een boudoirshoot?
Ik vind het altijd heel leuk om te zien hoe een vrouw kan transformeren en hoe blij ze is met het resultaat. De sfeer is ook altijd fijn. Pascale zorgt altijd dat het model zich op haar gemak voelt, ze zet een muziekje op en overlegt veel.

3. Gaat je voorkeur uit naar een mannelijke of vrouwelijke boudoirfotograaf? En waarom?
 Het ligt er aan, een vrouwelijke fotograaf lijkt me veiliger aanvoelen voor een model omdat je soms wel eens horrorverhalen hoort over mannelijke fotografen die boudoirfotografie doen. Wanneer je met een professionele mannelijke fotograaf werkt die een groot portfolio heeft en je goede verhalen hoort van andere modellen hoeft er geen verschil te zijn!

PDFt-luna-9397
PDFt-luna-9394

4. Zou je zelf ook eens een boudoirshoot willen doen?
Het is zeker iets wat op mijn bucketlist staat en dan hoeven de foto’s niet persé openbaar te staan. Ik denk dat het wel leuk is voor later om terug te kijken en te denken: “Hé, waarom was ik toen zo onzeker?” Ik wil een borstverkleining laten doen en het lijkt me wel wat om professionele foto’s te laten maken voor ik de operatie onderga.

5. Is het contact met boudoirmodellen anders dan met andere modellen?
 Elk model en elke shoot is anders, dus dat is wel moeilijk te zeggen. Ik heb wel het gevoel dat ik de taak heb ze op hun gemak te stellen voordat ze gefotografeerd worden.

6. Zou je andere vrouwen een boudoirshoot aanraden?
Zeker! Ik denk dat het je veel zelfvertrouwen geeft en dat het ook leuk is om later terug te kijken op hoe je lichaam er toen uitzag.

Geen reactie's

Geef een reactie