De stoute schoenen

De stoute schoenen

p13

Eindelijk gaat het dan gebeuren. Lang dacht ik dat het niet echt nodig zou zijn, schoof ik het voor me uit. Maar na een jaar als boudoirfotografe bezig te zijn, vind ik dat ik het mijn dames verplicht ben. Ik moet er toch over mee kunnen praten, ervaren hoe het voelt. Dus trek ik zaterdag 6 oktober de stoute schoenen aan: ik ga zelf mijn eerste boudoirshoot beleven! Niet áchter de camera maar ervóór.

Het begon allemaal met mijn profielfoto. Deze foto gebruik ik voor alle social media kanalen en mijn website. Op zich ben ik heel tevreden over deze foto, maar ik vind niet dat hij goed aansluit bij wat ik doe. Er bestaat een site waarop je je profielfoto kunt laten ‘keuren’ door verschillende mensen. Dit kan voor zowel privé doeleinden als voor zakelijk gebruik. Ik heb me aangemeld en mijn profielfoto laten keuren door een groep willekeurige mensen. Conclusie is dat ‘men’ mijn foto te donker vindt, professioneel maar te donker. Iets wat ik zelf ook al had bedacht. Wat zou dan een mooie passende profielfoto zijn? Tja, eigenlijk is dat niet heel moeilijk te bedenken. Ik zou kunnen gaan voor een zakelijk portret of een ‘actiefoto’ waarop ik met mijn camera in de hand sta, maar het mooist zou zijn een boudoirfoto van mezelf. Zodat de dames kunnen zien dat boudoirfotografie iets is voor elke vrouw ongeacht leeftijd, kledingmaat of huidskleur. Een boudoirfoto van mezelf zodat de dames weten dat ik óók in hun schoenen heb gestaan. Ik ben zelf niet één van de jongsten meer, ik vond mezelf enkele kilo’s te zwaar en ik ben zeker geen model. Nu moet ik wel toegeven dat ik sinds juni dit jaar lid ben van de WeightWatchers en inmiddels bijna 7 kilo ben afgevallen. Dat maakt het voor mij persoonlijk makkelijker om straks uit de kleren te gaan. Ik ervaar nu al met het naderen van de dag, hoe spannend het is!

Toen ik eenmaal de beslissing had genomen om boudoirfoto’s van mezelf te laten maken, moest ik natuurlijk een team samenstellen. Ik had een fotograaf nodig en een visagiste. Meteen wist ik wie ik als visagiste wilde. Iemand waarbij ik me op mijn gemak voel en iemand die ik blind vertrouw met make-up kwasten. De visagiste waarmee ik regelmatig samenwerk, Luna (Van Herwijnen). Zonder dat ik daarmee andere visagistes tekort doe. Een goede fotograaf vinden leek me iets lastiger. Wel wist ik zeker dat het een vrouw moest zijn. Eigenlijk kwam deze vrouw heel spontaan en vlot in me op. Marga (Marga Nieboer Photography) is een top glamour/fashionfotografe en maakt prachtig werk. Ik wist dat ze het leuk vindt om met boudoirfotografie bezig te zijn. Gelukkig heb ik haar bereid gevonden om met mij samen te werken en ik vind het een eer dat zij mijn boudoirfoto’s gaat maken.

Hoe dichterbij de dag komt, hoe spannender ik het vind worden. Ik zit nu in de laatste paar dagen voor de shoot en ben er sinds een week heel bewust mee bezig. Opletten op wat ik eet zodat ik geen pukkeltjes krijg, goed aan mijn dieet houden, niet te laat naar bed, poses oefenen voor de spiegel, shoppen!! (niet erg!), een moodboard maken en een bezoek brengen aan de kapper. Bovenal vind ik het erg leuk en heb ik er ontzettend veel zin in. Natuurlijk heb ik ook mijn onzekerheden. Zo ben ik bijvoorbeeld niet blij met mijn buik, vandaar dat ik heb gekozen voor body’s en niet voor een setje van BH en slip. De zwaartekracht heeft mijn billen geen goed gedaan, ik heb striae op mijn bovenbenen en toen ik twaalf was heb ik een ongeluk gehad en had ik een bijna open botbreuk. Mijn kuit-en scheenbeen waren gebroken. De breuk is goed hersteld, maar de verhouding in mijn onderbeen ten opzichte van mijn knie is niet helemaal hoe het moet zijn. Dit wil ik zo mooi mogelijk verdoezelen. Tegelijkertijd besef ik me terdege dat het nooit het goede moment is om een boudoirshoot te doen én dat het beste moment NU is om een boudoirshoot te doen. Wanneer je allerlei redenen bedenkt waarom je het niet zou moeten doen, zul je die altijd vinden en zul je het nooit doen. Maar je hebt maar één reden nodig om het wel te doen en dat is dat je het waard bent! Nu! Je bent mooi zoals je NU bent! Ik klink een beetje als die L’Oreal reclame “because your worth it”, maar zo voelt het op dit moment wel. Spreek me maar weer na afloop van de shoot! Ik hoop dat ik er dan nog net zo over denk!

5 Reactie's
 • Peter Janssens
  Geplaatst op 17:59h, 05 oktober Beantwoorden

  Wat ontiegelijk stoer van je Pascale!!
  Ik hoop dat je een super ervaring rijker gaat worden. En je weet…….. ELKE vrouw verdient het om eens een boudoirshoot te ondergaan omdat ALLE vrouwen iets hebben. Ongeacht uiterlijk, leeftijd oid…..
  Benieuwd naar je ervaring. Suc6 en zet hem op ???

  Groetjes
  Peter

 • Mieke
  Geplaatst op 21:15h, 05 oktober Beantwoorden

  Wat super!!! Ik weet zeker dat je het geweldig vind en je foto’s mooi worden.
  Ik ben benieuwd.. Succes.

  • Pascale Dekker
   Geplaatst op 13:08h, 08 oktober Beantwoorden

   Het was zo leuk Mieke! Ik heb ervan genoten, van begin tot eind… dag later wel mega spierpijn, maar dat was het meer dan waard! 🙂

 • Pascale Dekker
  Geplaatst op 13:06h, 08 oktober Beantwoorden

  Dank je wel Peter! Het was best pittig, niet zo makkelijk als het lijkt, maar zo’n geweldige ervaring! Ik zou het zo nog een keer doen :))

  Groetjes, Pascale

 • Peter
  Geplaatst op 16:05h, 09 oktober Beantwoorden

  Geweldig om te horen Pascale. Dus je bent verslaafd geraakt? Nu iets minder achter de camera en meer ervoor. Dus…..wanneer heb je de volgende? ?
  Dat je spierpijn hebt geloof ik graag……troost je iig maar met je gedachten…….ik ook van mijn eerste boudoirshoot vorige week. Hahaha……. ?? Was ook onwijs super iig.
  Resultaten binnenkort in mijn theater.

  Groetjes
  Peter

Geef een reactie