Je hebt je boudoirsessie geboekt. Komen nu al je foto’s online?

Je hebt je boudoirsessie geboekt. Komen nu al je foto’s online?

Een groot misverstand heerst er omtrent de foto’s die genomen worden tijdens een boudoirsessie. Er wordt gedacht dat de foto’s op internet belanden zodat iedereen er mee aan de haal kan gaan.

Niets is minder waar!

Je hebt veel moeite moeten doen om over de drempel heen te stappen en hebt eindelijk de moed gevonden om die felbegeerde boudoirsessie te boeken. Je houdt het helemaal voor jezelf en vertelt het niemand of je bent zo blij dat je het van de daken schreeuwt! Het kan natuurlijk ook zijn dat je het alleen je beste vriendinnen vertelt en de mensen die dicht bij je staan. Hoe dan ook, er zullen mensen zijn die positief reageren en de waarde van een boudoirsessie inzien, maar er zullen er ook zijn die niet begrijpen waarom je het nodig vindt om dit te doen. En tussen alle goedbedoelde adviezen zal er vast ook iets voorbij komen over intieme foto’s die nu online komen te staan.

Daarom is het van belang een boudoirshoot te boeken bij een professionele fotograaf, liefst één die gespecialiseerd is in boudoirfotografie.

Ik houd zelf het principe aan dat ik mijn klanten niet vraag of ik hun foto’s mag gebruiken voor mijn portfolio, ook al zit er soms iets tussen wat ik graag aan anderen zou willen laten zien. Tenzij de klant het zelf nadrukkelijk aangeeft, dan graag en in volledige overeenstemming. Soms is een dame zo blij met haar foto’s dat ze graag wil dat ik ze gebruik.

In mijn beginperiode heb ik het wel eens gevraagd aan klanten en mocht ik er soms dankbaar gebruik van maken. Tegenwoordig maak ik gebruik van BoudoirBabes, dames zoals jij en ik, die het leuk vinden om voor de camera te staan en die er geen probleem mee hebben dat hun foto’s online staan. Zo kan ik toch mijn intieme werk laten zien en de privacy van mijn klanten waarborgen. Dus wanneer je een boudoirsessie bij mij geboekt hebt, blijft alles tussen jou en mij. Zelf ben je uiteraard vrij om je foto’s te delen met wie je wilt, óók op social media. Ik zal ze voor een bepaalde periode in mijn archieven bewaren, daarna worden ze vernietigd.

Geen reactie's

Geef een reactie