Het perfecte lichaam, bestaat dat?

Het perfecte lichaam, bestaat dat?

Iedereen is bijna dagelijks bezig met zijn of haar lichaam; te dik, te dun, niet curvy genoeg, iets te veel vet hier, mag het een onsje meer daar, te grote borsten of juist weer te kleine. Maar wat is nu het perfecte lichaam?

Op elk moment van de dag worden we geconfronteerd met beelden van hoe de maatschappij wíl dat we eruit zien. Zelfs dat beeld is aan mode onderhevig. Zo vinden we tegenwoordig vrouwen met dikke billen mooi zoals bijvoorbeeld Kim Kardashian of Kylie Jenner, terwijl in de jaren ‘90 vrouwen er extreem mager moesten uitzien, Heroin Chic heette dat. In de vijftiger jaren was een voluptueus zandloperfiguur het ideaalbeeld met rolmodellen als Marilyn Monroe en Elizabeth Taylor en in de roaring twenties was het ‘in’ voor een vrouw om er ‘boyish’ jongensachtig uit zien; rechte heupen en zo min mogelijk borsten.

Als boudoirfotografe deel ik ook dagelijks mijn beelden van vrouwen en soms mannen (zie mijn portfolio). Ik probeer ervoor te zorgen dat ik zo veel mogelijk verschillende lichamen laat zien in alle vormen en maten en in verschillende leeftijdscategorieën. Wat ik daarbij het belangrijkst vind, is het tonen van de schoonheid van degene die ik voor mijn lens heb. Dat is waar het mij om draait en die schoonheid wil ik graag laten zien. Die blik, de sfeer, het licht, een geweldige pose, alles wat ertoe bijdraagt iemand er zo mooi mogelijk uit te laten zien.

In mijn portfolio vind je daarom niet alleen beelden van slanke modellen, ook laat ik de curvy vrouw zien, de plussize dame of juist de skinny type. Voor mij bestaat het perfecte lichaam dan ook niet, iedereen is mooi op zijn of haar eigen manier. Belangrijk is dat je goed voor jezelf zorgt en gelukkig bent. Wat ik je mee wil geven is jezelf te zien zoals ik je zie, met al je perfecte imperfecties; focus je op je pluspunten en kijk wat minder naar waar je minder blij mee bent. Wees wat milder voor jezelf en voor een ander.

You were born to be real, not to be perfect”.

2 Reactie's
 • Tonny
  Geplaatst op 21:31h, 20 februari Beantwoorden

  Leuk stuk! Zou willen dat ik 20 jaar jonger was .. ervaring op doen om kennis met je te maken , en je grootse concurent willen worden ??

  Gekheid hoor!! Vind je zoals ik eerder zei een fotograaf met een prachtig beroep en groot inspiratie bron voor me, hoop zelf toch ook nog eens de ballen te hebben om door te gaan . ??

 • Pascale Dekker
  Geplaatst op 13:21h, 21 februari Beantwoorden

  Mooie complimenten, dank je! Kennismaken kan altijd hoor 😉 en nooit opgeven… ga ervoor!

Geef een reactie