Marie-jose: runner up van de F.L.Y. First Love Yourselfie Challenge

Marie-jose: runner up van de F.L.Y. First Love Yourselfie Challenge

Ik probeer nu al een aantal jaar vrouwen te heropvoeden door ze te wijzen op de positieve effecten van een boudoirsessie. Dat is ook één van de redenen geweest om de sexy selfie challenge te starten; zodat je zelf kunt zien en ervaren hoe leuk het is om een sexy selfie te maken en wat een goed gevoel het je kan geven. Zelf doen is natuurlijk niet te vergelijken met de ervaring die je hebt bij een professionele boudoirfotograaf, maar het is een goede start. Je ziet jezelf in een heel ander daglicht, je bent namelijk meer dan moeder, dochter, zus, vrouw van. Je bent ook nog een sensueel wezen met haar eigen wil en behoeftes. Het wordt tijd dat wij vrouwen die kant in ons niet meer wegstoppen, maar juist omarmen

Everything you’ve ever wanted,
is one step
outside your comfort zone”

Marie-jose

Marie-jose is zo’n vrouw die de stap heeft durven zetten. Zij heeft meegedaan aan de First Love Yourselfie Challenge en met haar inzending heeft zij net niet de eerste plaats gewonnen. Ik mocht haar nog niet zo lang geleden verwelkomen in mijn studio voor een prachtige sessie.

Hieronder het verhaal van Marie-jose

Ik zal me even voorstellen en vertellen waarom ik gekozen heb om een boudoir shoot te doen.

Mijn naam is Marie-jose Pennings, ik ben 30 jaar en ik heb een dochter van bijna 6 jaar. Ik ben al een aantal jaar ‘tijdelijk’ afgekeurd en kan daardoor niet werken. In 2013 ben ik van de trap gevallen en ongelukkig terecht gekomen op mijn onderrug, waardoor ik 24 uur per dag pijn heb. Ik heb verschillende pijnmedicatie gehad en fysiotherapie behandelingen, maar dat mocht helaas niet baten. In plaats van minder pijn kreeg ik allerlei andere klachten er bovenop. Nu slik ik alleen maar paracetamol om de scherpe randjes eraf te halen. Ik ga inmiddels 2 jaar naar een andere fysiotherapeut en zijn behandeltechniek geeft voor anderhalve dag verlichting, daar ben ik ontzettend blij mee.

Doordat ik zo jong in deze situatie ben beland werd ik steeds onzekerder. Ik voelde me nutteloos, kon niet meer doen wat ik wilde en als ik iets deed had ik dagen of soms zelfs weken nog meer pijn. Dat is nu nog steeds zo, maar nu kan ik er beter mee omgaan en maak ik bewustere keuzes. Als ik wat ga doen, weet ik dat ik het daarna rustig aan moet doen. In 2018 heb ik een nekhernia operatie ondergaan wat ik heel heftig vond. Hierdoor werd ik nog onzekerder, want ja ik ben jong maar mijn lijf voelt als die van een bejaarde. Ik heb 24 uur per dag pijn aan zowel mijn rug als mijn nek, iets wat ik heel moeilijk te accepteren vind.

In de 10 jaar dat ik een relatie had voelde ik me nooit begrepen door mijn partner en kon ik weinig goed kon doen in zijn ogen. Daarom besloot ik om een eind te maken aan deze relatie. Ik was alle dagen thuis en verzorgde onze dochter, maar een huishouden bijhouden en de verzorging van een kindje terwijl je zelf lichamelijke klachten hebt gaat niet makkelijk. Het is ontzettend zwaar. Ik baalde zo dat ik nooit meer heel mijn huis in 1 dag schoon kon maken. Ik moest leren om de huishoudelijke taken te verdelen, maar mijn ex partner kon dat niet accepteren. Ik kreeg vaak te horen wat er niet goed was. Dat raakte me zo, want het is niet dat ik voor deze klachten heb gekozen, het is mij overkomen. Met de jaren voelde ik me steeds slechter en onzekerder; “wat ben ik nu waard?”. Intimiteit was ver te zoeken en ik wilde niet dat het elke keer alleen van mijn kant kwam. Het is fijn als je partner laat zien en voelen wat je waard bent, maar dat gebeurde helaas niet. Ik begon mezelf steeds minder mooi te vinden en op een geven moment voelde ik me zo slecht dat ik, nadat ik de relatie had beëindigd, hulp zocht bij een therapeut. Ik wilde weer zelfverzekerd door het leven gaan! Die therapeut heeft absoluut geholpen, maar ik voelde dat ik er nog niet was. Wat kon ik nog meer doen om mezelf weer mooi te vinden om wie ik ben, om wat ik ben ongeacht wat ik mankeer? Om mezelf te accepteren zoals ik ben? Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en een boudoir shoot te doen bij Pascale van PD Fotografie om het allerlaatste puzzelstukje te vinden en om van mezelf te leren houden en mezelf te leren accepteren.

Haar reactie

Ik vond het een mega mooie, leuke, spannende ervaring en WAUW wat een warme binnenkomst! Het voelde heel relaxt en vertrouwt. Mijn zenuwen waren zo weg en ik raad het alle vrouwen absoluut aan… het geeft je echt een krachtige boost! Het werkt ook door in het dagelijks leven. Ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen. Ik vergelijk mezelf niet meer met andere vrouwen en ik ben veel vrolijker en positiever geworden. Als ik nu in de spiegel kijk vind ik mezelf weer de moeite waard!

The best way to gain confidence
is to do something you’re terrified of doing””

Dit is maar één verhaal van een vrouw die een boudoirsessie bij mij heeft gedaan, maar ik ken inmiddels zo veel verhalen. Iedere vrouw komt met haar eigen achtergrond en haar eigen verhaal, en allemaal halen ze er hernieuwde kracht uit, dus…. Waar wacht je nog op!

Do something today that your future self will thank you for”
Geen reactie's

Geef een reactie